Kozan’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu

Kozan’da nitelikli dolandırıcılık operasyonu

Kozan’da bilişim yolu ile nitelikli dolandırıcılık suçuna istinaden yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yetkisizlik kararı ile Kozan Cumhuriyet başsavcılığı'na gönderilen ve soruşturmaya başlanılan “Bilişim Yolu İle Nitelikli Dolandırıcılık” olayı ile ilgili olarak Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışma başlattı.

Kozan’da olaya karıştığı iddia edilen kişilerin hesap hareketleri tespit edildi. Toplam 10 şahıs hakkında Çarşamba günü gece saatlerinde kişilerin ikametlerinde arama yapıldı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet laptop bilgisayar, 2 adet telefon, 2 adet flash bellek ve 6 adet banka kartı ele geçirildi.

Yapılan baskınlarda 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen 3 şüpheli şahıs daha sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltında bulunan 9 şüpheli işlemleri tamamlandıktan sonra bugün sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.