KOZAN’DA ÖĞRENCİLERE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

KOZAN’DA ÖĞRENCİLERE AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

EKSPRES HABER MERKEZİ - Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrencilere yönelik Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

Eğitimi, Kozan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) Müdürü Ali Güven verdi. Eğitim programına okul yönetimi, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Ali Güven, eğitimde afetlerin meydana gelmeden önce alınması gereken tedbirlerden, afet anında yapılması gereken acil müdahalelere kadar kapsamlı bilgiler aktardı. Öğrencilerin, doğal afetler konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Güven, "Afetlere hazırlıklı olmak, hayat kurtarır. Bu nedenle gençlerin bu konudaki farkındalığı arttırması büyük önem taşıyor" dedi. 

Eğitimde, deprem, yangın, sel gibi doğal afetler karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı. Güven, öğrencilere sakin kalmanın ve doğru adımlar atmanın önemini hatırlatarak, "Afet anında panik yapmak yerine, eğitimde öğrendiklerinizi uygulamalısınız" şeklinde konuştu. Ayrıca, ailelerin de bu konuda bilinçlenerek evlerinde acil durum planları yapmalarının kritik olduğunu belirtti.