Anahtar Kelimeler: Kozan’ öğretmenler kutlandı

Kozan’da öğretmenler günü kutlandı

Kozan’da öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam öğretmenlere gül hediye etti.

Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak şükranlarını arz etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde pandemi kuralları çerçevesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam törene katılan öğretmenlere gül hediye ederek öğretmenler gününü kutladı. Düzenlenen törende Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez de hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak Ata'nın huzurunda şükranlarını arz etti. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve "24 Kasım Öğretmenler Günü" olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

İnsanoğlu, Cenabı Allah'ın yarattıkları içinde en mükemmelidir. İnsana verilecek en önemli değer de onların eğitim almalarına imkan tanımaktır. Bu imkanda elbette ki öğretmenler vasıtasıyladır. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin geleceği eğitimine, eğitim ise öğretmelere bağlıdır. Dünyanın en kutsal, en eski, aynı zamanda en saygın mesleği olan öğretmenlik; büyük bir özveri ve emek isteyen, malzemesi ve meyvesi insan olduğu için insan yetiştirme sanatı olarak da adlandırabileceğimiz çok yüce ve onurlu bir meslektir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli, en kutsal ve ölümsüz mesleklerindendir. Öğretmenin vazifesi, erdemli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır.

Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. "Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de: "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum." diyen Hz. Ali'nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.

Aziz milletimiz, öğretmenlerimiz sayesinde geleceğe güven ve umutla bakmaktadır. Öğretmenler, genç neslin yetiştiricileri ve aynı zamanda aydınlık geleceğimizin, güçlü yarınlarımızın mimarları olduklarını unutmamalıdırlar. Öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve sevgi ile yetiştireceği yavrularımızın ileride uygarlık yarışında ülkemizi lider ülke yapacağından hiç kuşkumuz yoktur. Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimizden beklentimiz çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini benimsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerlerinde her türlü zorluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş Öğretmenlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Öğretmenler Günü nedeni ile şehit olan öğretmenlerin mezarları ziyaret edildi.