Kozan'da Özel Kale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Kozan

Kozan'da, yeni bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi olan Özel Kale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi büyük bir katılımla açıldı.

Açılış törenine Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve birçok davetli katıldı. Merkez, Kozan Şevkiye Mahallesi Valide Sokak'ta yer almaktadır.

Özel Kale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Aydagül Çamur, Demet Tuncer ve Soner Özen'in ortaklığında kurulmuştur. Merkez, çeşitli özel ihtiyaçlara sahip bireylere hizmet vermektedir. Dil Konuşma Bozukluğu, Kekemelik, Öğrenme Güçlüğü (Disleksi), Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihinsel-Down Sendromu, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite gibi durumları olan bireyler için uzmanlar ve deneyimli eğitimciler tarafından desteklenmektedir.

Merkez, dil ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik terapiler sunarak Dil Konuşma Bozukluğu olan çocuklara yardımcı olmaktadır. Kekemelik sorunu yaşayan bireyler, konuşma akıcılığını artırmak ve iletişim becerilerini güçlendirmek amacıyla uzmanlar eşliğinde çalışmaktadır.

Öğrenme Güçlüğü (Disleksi) olan öğrencilere özel eğitim programları sunulmakta ve okul başarısını artırmak için destek sağlanmaktadır. Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuklar, özel eğitim ve terapiler aracılığıyla sosyal becerilerini geliştirmekte ve günlük yaşam becerilerini kazanmaktadır.

Zihinsel-Down Sendromu olan bireyler için bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlanmakta ve bağımsızlık becerilerini kazanmalarına yardımcı olunmaktadır. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite sorunu yaşayan çocuklara ise dikkat ve konsantrasyon becerilerini geliştirmek için özel eğitim uygulanmaktadır.

Merkez ayrıca fizik tedavi hizmetleri sunmaktadır. Fiziksel rehabilitasyon ihtiyacı olan bireyler, uzman fizyoterapistler tarafından değerlendirilmekte ve tedavi planları oluşturulmaktadır.

Özel Kale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bireylerin potansiyellerini keşfet