Kozan'da patlayıcıyla kuyumcu soygunu girişimi

Kozan

Kozan’da bir kuyumcu dükkanına giren bir kişi, patlayıcı olduğunu iddia ettiği bir düzenek ile soygun girişiminde bulundu.

Zanlının olay yerinden kaçması üzerine polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olay, Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.Y.'ye ait kuyumcu dükkanında iki müşteri varken içeri başı hasta bezi ile sarılı maskeli bir kişi girdi. Müşteriler gittikten sonra bileziklere bakma bahanesiyle dükkanda bulunan kişi bir çuval çıkardı ve patlayıcı olduğu iddia edilen düzeneği eline aldı. İş yeri sahibine sessiz olmasını ve ne kadar altın varsa çuvala koymasını söyleyen zanlı, kuyumcunun acil panik butonuna basması üzerine olay yerinden kaçtı.

Kuyumcu, zanlıyı korkutmak için havaya iki el ateş etti. Alize Sokak üzerinden Bahadır Sokak'a geçen şüpheli, montunu ve üzerindeki düzeneği bir evin bahçesine bırakarak olay yerinden kaçtı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 

Patlayıcı olduğu iddia edilen düzeneği imha etmek için Adana'dan bomba imha ekibi çağırıldı. Kontrollü bir şekilde imha edilen düzeneğin gerçekte patlayıcı olup olmadığı yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacak. 

Olay nedeniyle sokakta yaşayanlarda büyük panik yaşandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.