Anahtar Kelimeler: Kozan' Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Kozan'da Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Kozan

31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri için seçmen listeleri bugün itibarıyla askıya çıktı. Kozan'da da seçmenler, 17 Ocak'a kadar bilgilerini kontrol edebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirledi. Buna göre, Kozan'da yaklaşık 100 bin seçmen bulunuyor. Bu seçmenler, muhtarlıklarda asılı olan listelerden bilgilerini kontrol edebilecek.

Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapabilecek. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.

Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek.

Kozan'da seçmen listeleri askıya çıkarken, siyasi partiler de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Partiler, seçmenleri oy kullanmaya davet ediyor.