Anahtar Kelimeler: Kozan’ sıcak saatler

Kozan’da sıcak saatler

Kozan’da sıcak saatler

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin suçun önüne geçilmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik gerçekleştirdikleri tatbikatta nefes kesen dakikalar yaşandı. Tatbikat film sahnelerini aratmadı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler suçun önüne geçilmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik bütün ekiplerin katılımı ile tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği, yüzü maskeli iki kişi tufanpaşa Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına silahlı saldırıda bulundu. Polis haber merkezinin telsiz anonsu ile birlikte bütün ekipler harekete geçirildi. Suçluların yakalanmasına yönelik ilçenin bütün giriş ve çıkışları polisler tarafından kapatıldı. Geldikleri otomobil ile kaçmaya çalışan suçlular polisin kovalamacası sonucu kısa süre içerisinde Kozan Hayvan Pazarı civarında önleri kesilerek yakalandı. Polisler suçluları ters kelepçe yaparak gözaltına aldılar.

Polislerin suçluları kovalama anında vatandaşlar gerçek bir olayın olduğunu zannettiler. Yaşanan sıcak dakikaların ardından polisler tatbikatı başarıyla tamamladı. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler zaman zaman bu şekilde tatbikat gerçekleştirerek oluşabilecek herhangi bir olay karşısında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğreniyorlar.