Kozan’da sigara içme yasağının uygulanacağı cadde ve sokaklar!!!

Kozan’da sigara içme yasağının uygulanacağı cadde ve sokaklar!!!

Korona virüs salgınının önüne geçmek için kamuya açık yerlerde sigara içme yasağı getirilmişti. Kozan'da sigara içme yasağının getirildiği cadde ve sokaklar Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan genelge ile birlikte, Türkiye genelinde korona virüs salgınının önüne geçilmesi noktasında kamuya açık alanlarda sigara içme yasağı getirildi. Genelge doğrultusunda, Kozan'da sigara içme yasağının uygulanacağı cadde ve sokaklar ile 65 yaş üstü kişilerin belirlenen saatler dışında sokağa çıkma kısıtlması ilçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlendi. Kurul tarafından alınan kararda;

“Solunum yolu ile kolayca bulaşabilen korona virüs salgını yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli bir şekilde kullanımını temin amacıyla ilçemizde vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu Saimbeyli Caddesi, Irmak Caddesi, Üstün Sokak, Sırkıntı Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Şehit Hüseyin Soydan Caddesi (Işıklı Yol), , Irmak Caddesi'nden eski belediye petrolüne kadar ve Adnan Menderes Parkı'na kadar sigara içme yasağı getirilmiş, ayrıca 65 yaş üstü Vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10.00 ve 16 00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarına dair kısıtlama getirilmiştir. Yasağa uymayan vatandaşlarımıza gerekli yasal işlemler yapılacaktır."