Bu kapsamda, çocuk ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak amacıyla 22 okulda veli ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Seminerlerde, çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri, suçtan uzak durmaları ve güvenli bir gelecek inşa etmeleri için yapılması gerekenler anlatıldı.
Mahallelerimizi daha güvenli ve yaşanabilir hale getirebilmek amacıyla 5 mahalle muhtarı ile görüşülerek, apartman ve müstakil evlerde oturan vatandaşlarla görüş alış verişinde bulunuldu. Bu görüşmelerde, mahallelerde huzur ve güvenliğin sağlanması için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Bireysel güvenlik önlemleri, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından korunma yöntemleri ile alakalı olarak 73 esnaf bilgilendirildi. Esnaflara, iş yerlerinde güvenlik önlemleri almaları, şüpheli durumlarda polise haber vermeleri gibi konularda tavsiyelerde bulunuldu.
Güvenli bir toplumsal yaşamın oluşturulması ve bireylerin genel güvenliğinin sağlanması adına ilçemizde yaşayan 110 vatandaşımız ile görüşüldü. Bu görüşmelerde, vatandaşların güvenlikle ilgili sorunlarını dinlendi ve çözüm yolları arandı.
Sosyal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla 8 rehabilitasyon merkezi ve bakımevi, 11 taziye evi ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde, kurum ve kuruluş çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik güvenlik bilgilendirmeleri yapıldı.
Suçla mücadele ve güvenlik politikalarının uygulanması adına 73 resmi/özel kurum ile görüşüldü. Bu görüşmelerde, kurumlarla iş birliği yapılarak suçun önlenmesi ve güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda çalışmalar yürütüldü.
Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme broşürü dağıtıldı.
Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, gerçekleştirdiği bu faaliyetlerle ilçe halkının huzur ve güvenliğinin sağlanmasına önemli katkılar sağladı.