Anahtar Kelimeler: Kozan’ Kızılay’  . kutlanıyor

Kozan’da Türk Kızılay’ının  153. yılı kutlanıyor

Kozan’da Türk Kızılay’ının  153. yılı kutlanıyor

Ülkemizde her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, bu yıl Kozan'da da etkinlik yapılıyor.

lkemizde her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, bu yıl okullarda etkinlik düzenlendi. Kozan Kızılay  Şubesi Genç Kızılay ve Kadın kolları tarafından düzenlenen etkinlikler Kozan Pekmezci Şehit Bircan İlhanlı Ortaokulu’ nda  Özel Kozan Kolejinde, Kozan İnkılap İlkokulunda yapılıyor.

Türk Kızılayı Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz ve beraberinde Kızılay gönüllülerinin yer aldığı etkinliği öğrenciler renk kattı.

Kızılay Başkanı Oğuz Cengiz  ; "Türk Kızılay'ı insanların zor zamanlarında yanında olmuş ve yanında olmaya devam edecektir. Kurulduğu günden itibaren dil, din, ırk, statü ayrımı göstermeksizin savaş ve doğal afetler sonrasında barınma, beslenme ve sağlık gibi sorunlara çare olarak ilk akla gelen kurumdur. Kızılay, ilk yardım, sağlık ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda rol alarak örnek olmuş ve örnek olmaya devam etmektedir. Türk milletinden aldığı güç ile Kızılay gücüne güç katıyor. Son günlerde yaşanan kan stoklarındaki azalmadan dolayı Kozan halkını kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler Afet ile ilgili  gösteriler sundular günün anlamına ilişkin şiirler okundu.