Anahtar Kelimeler: Kozan' Üretim Devrimi Kurultayı

Kozan'da Üretim Devrimi Kurultayı

Kozan

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “Üretim Devrimi” Kurultayını Kozan’da gerçekleştirdi.

Kozan’da gerçekleştirdiği Üretim Kurultayı'nda Çukurova’da üretim yapan çiftçiler, balcılar, fırıncılar üretim yapanlar ile bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi. 
Kozan Belediye sinemasında gerçekleşen kurultaya Vatan Partisi Adana İl Başkanı Server Aslan, Kozan İlçe Başkanı Babür Ünüvar ve yönetimi, çiftçiler üreticiler, madenciler sorunları gündeme getirerek çözüm önerilerini sundu. 
Üreticilerinin söz alarak sorunları dile getirdiği kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üreticilerin sorunlarının ne kadar büyük olursa çözümünün de o kadar büyük olacağını kaydetti. 
Başkan Perinçek 1980’li yıllarda Türkiye’de çiftçilerin sanayicilerin bir kambur olarak görülmesinin etkilerinin günümüze kadar taşındığını kaydederek “ Toprak var, su var, insan var, sıkıntılardan bahsediyoruz. Sıkıntılar nereye gider dediler. Büyük sıkıntılardan büyük çözümler çıkar. Türkiye büyük çözümlerin eşiğinde. Bu büyük sıkıntılar böyle gitmez feryatları büyük bir çözüme geldiğimizi gösteriyor. Yürümeyen aksamı saptamamamız gerekiyor. 80’lerde çiftçi Türkiye’nin üzerindeki kambur ilan edildi. Bu dışa bağımlı program gelirken bu çiftçiye destekler yapılıyor ucuz mazot veriyor. Bunlar Türkiye devletinin üzerinde kambur oldular. Üretici kambur değil üretici baş tacı derseniz Türkiye’nin ekonomi politikaları üreticinin hizmetine girer. Çiftçiye ucuz tarım gübre mazot verilirse topraklar şenlenir. Madencilik enerji iletişim gibi temel sektörler olursa kamu hizmeti yaparsınız ”diye konuştu. 
Başkan Doğu Perinçek kurultayın ardından kitaplarını imzalayarak üreticilere hediye etti. Kozan Belediyesi yöresel ürünler standını gezerek ilçede üretilen ürünleri inceleyen Perinçek ardından kurultaylarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.