KOZAN´DAKİ YAĞMUR SUYU PROJESİNDE ÖNEMLİ EŞİK AŞILDI

KOZAN´DAKİ YAĞMUR SUYU PROJESİNDE ÖNEMLİ EŞİK AŞILDI

Kozan Belediyesi tarafından Adana Büyükşehir Belediyesinin desteği ile yürütülen ?Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi´nde önemli bir eşiğin aşıldığı bildirildi.

Yıllardır yağmur sularının en çok biriktiği Saimbeyli Caddesi Lise Kavşağının ızgaraları döşenerek asfaltı yenilendi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu, devam eden proje ve çalışmaların seyri hakkında bilgi verdi. Projenin ikinci etabının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Yeşiloğlu, etabın en önemli eşiği olan Saimbeyli Caddesini bitirdiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.

Yeşiloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?TEDAŞ kavşağından başlattığımız Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projemizin 2. Etabında bin 370 metre uzunluğunda büz döşeyerek Saimbeyli Caddesine ulaştık. Kozanlılar çok iyi bilir ki yağmur sularının en çok biriktiği yerlerin başında Saimbeyli Caddesi Lise Kavşağı bulunuyordu. Buraya 2 ayrı ızgara koyarak asfalt kaplamasını gerçekleştirdik. Buranın hemen ardından Saimbeyli Caddesinin devamı olan Lise Kavşağı ile Samanyolu Kavşağı olarak bilinen İlikçikuyu Sokak arasını da hattımıza dahil edeceğiz. Ardından da Şıh Efendi bulvarını baştanbaşa sıcak asfalt ile kaplayacağız.?

?Ara sokaklara ızgaralar döşenecek?

Ara sokaklarda biriken yağmur sularını drenaj hattına bağlayan ızgaralar döşediklerini hatırlatan Yeşiloğlu;  ?Ana projenin haricinde yağmur sularına maruz kalan ara sokaklarımıza da ızgaralar koyuyoruz. İlkini Üstün Sokak´ta yaptık ve oldukça başarılı olduk, inşallah ilçe genelindeki sorunlu diğer sokaklara da uygulamayı planlıyoruz.2. Etap çalışmalarımızı tamamladığımızda Şıh Efendi Bulvarı boyunca mezarlık ve TEDAŞ kavşağı arasında yağmur suyu birikmeyecek. Kozanlılara hayırlı olsun? dedi.