Anahtar Kelimeler: Kozan' evler incelenmeli

Kozan'daki evler tek tek incelenmeli

Kozan

Kozan Belediye Şubat ayı meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından dillendirilen Kozan'daki evlerin tamamının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda denetlenmesi hususu tartışıldı.

Son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinden dolayı vatandaşların deprem korkusu her geçen gün artıyor.

Ceyhan Belediyesi deprem öncesinde evlerin denetlenmesi için bir birim kurdu. Kurulan birim eski ve yeni yapılan bütün evlerin denetlenmesi için çalışacak. Aynı şekilde deprem bölgesi içerisinde bulunan Kozan'ın da bütün evlerin denetlenerek depreme hazırlık yapması gerektiği bir kez daha gerçekliği ile birlikte ortaya çıktı.

Ceyhan büyük bir deprem felaketi yaşamış ilçelerden bir tanesi. Kozan'da deprem bölgesi İçerisinde bulunduğu için kurulacak birim ile birlikte bütün evlerin denetlenmesi gerekir. Oluşabilecek herhangi bir deprem karşısında binaların yıkılma riskine karşı önceden önlem alınması gerekiyor. Bundan dolayı Ceyhan'da olduğu gibi Kozan Belediyesinin de evlerin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda denetlenmesi ile ilgili olarak bir birim kurması gerekiyor.

Denetleme işi maliyetli bir iş olabilir. Ancak hiçbir şey insan sağlığından ve canından önemli değildir. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan geçtiğimiz meclis toplantısında; “Biz önceki dönemlerde Mahmutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için girişimde bulunmuştu. Ancak yapılan yanlış algılardan dolayı bu projeyi gerçekleştiremedik. Şimdi kentsel dönüşüm yapmak istesek dahi bunun zor olacağını biliyoruz”diye konuşmuştu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın da sözlerinden yola çıkarak sadece Mahmutlu Mahallesi'nde değil, Kozan genelinde denetim yapılması gerektiği bir gerçek olmuştur.

Belediye Meclis Üyeler’inin, belediye çalışanlarının ve bu konu ile ilgili alakası olan bütün kurumların deprem öncesi denetim ile ilgili olarak çalışma başlataması gerekiyor.