Anahtar Kelimeler: Kozan' küçük esnaf durumda

Kozan'daki küçük esnaf zor durumda

Kozan

Kozan'daki yüzlerce küçük esnaf çok zor günler geçiriyor. Birçok esnaf siftah yapmadan dükkan kapattığını söylüyor.

Sanayi ve turizme kapalı olan Kozan'da küçük esnaf zor günler geçirdiğini söylüyor. Özellikle koronavirüs vakalarının görüldüğü günden bu yana her geçen gün daha da zor günlere girdiklerini ifade eden esnaflar, bu durumdan nasıl kurtulacaklarını kara kara düşünüyorlar. Bununda en önemli etkeninin Kozan’daki büyük firmalar olduğunu ifade eden esnaf,  vatandaşların küçük esnaf yerine büyük firmaları tercih ettiğini ifade ettiler.

Büyük firmalar karşısında direnemediklerini söyleyen esnaf, küçük esnafın yok olma ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

 

Çözüm, halkın küçük esnafa sahip çıkmasından geçiyor

Kozan'daki yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan esnaflar, vatandaşların alışveriş yaparken küçük esnafa da sahip çıkması gerektiğinin altını çiziyorlar. Esnaflar;

"Evet, biz büyük firmalar gibi çok çeşitli ürünler getiremiyoruz. Çünkü bizler kısıtlı imkanlar ile işyerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Keşke çok paramız olsa da onlar gibi çok ürün getirebilsek. Ama bu mümkün değil. Büyük firmalar karşısında her geçen gün eridiğimizi görüyoruz. Bu da bizi perişan ediyor. Çok zor günlerden geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Özellikle koronavirüs salgını bizi daha da olumsuz etkiledi. Vatandaşın elinde avucunda parası kalmadı. Ekonomik  karışıklık da bunun cabası. İnşallah bu zor günlerden tez zamanda çıkarız. Büyük firmalar karşısında direnmeye devam ediyoruz "dediler.