KOZAN’DA YATIRIM ÇALIŞTAYI YAPILDI

KOZAN’DA YATIRIM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Kozan Belediyesi, Başkan Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde, ilçe ekonomisinin masaya yatırıldığı ve yatırımcıların karşılaştığı sorunların dile getirildiği bir çalıştay düzenledi.

Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen çalıştay, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürütülen “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması” projesi kapsamında düzenlendi. İlçede farklı sektörlerde yapılan yatırımların, yatırımcıların sahip olduğu imkanların ve karşılaştığı zorlukların, olası çözüm önerilerinin dile getirildiği çalıştayda proje kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında da detaylı bilgi verildi.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi, Kozvak Başkanı Duru Çiftçi, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Turgay Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve işadamları katıldı.

 

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan krizin, Kozan gibi ekonomisinin büyük bir bölümünün tarıma dayandığı yerlerde çok büyük maddi kayıplara neden olduğunu dile getiren Başkan Öztürk konuşmasında, Çukurova’nın en eski medeniyetlerinin kurulduğu ve eşsiz bir tarihi geçmişe sahip Kozan’da yatırımların artık özellikle turizm alanına yönelmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Öztürk konuşmasında “Kozan sahip olduğu değerleri ile bu coğrafyada 5 bin yıllık bilinen bir tarihtir. Son derece bakir olan bu topraklar için bizler ne yapabiliriz diye yola çıktık ve bu çalıştayı düzenledik. Kozanımızın marka olmuş bazı ürünleri var, ama biz Kozan’ı nasıl marka yaparız bunun derdindeyiz. Belediye Başkanı olarak bu işi ben kendime farz olarak görüyorum çünkü başka Kozan yok. İnanıyorumki bugün bu çalıştayın sonunda güzel fikirler çıkacaktır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından Kozan Belediyesi Yüksek Mimarı Yaşar Gök, yatırım yapılabilecek sektörler ve koşullar hakkında detaylı bir sunum yaptı.

 

Sunumun ardından serbest kürsü şeklinde devam edilen programda ilçede ki tarımsal faaliyetler hakkında İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Bülent Tanrıverdi; Organize Sanayi Bölgesindeki son durum hakkında OSB Müdürü Fatih Aydın; ticari faaliyetler hakkında Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir; inşaat sektörü hakkında Mimar İbrahim Demir; turizm alanında KOZVAK Başkanı Duru Çiftçi ve ticari faaliyetler ve ihracat hakkında da Anavarza Bal Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sezen konuşmalar yaptılar. Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdullah Kılınç’ın da bir sunum yaptığı çalıştayın sonunda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Birincisi yapılan yatırım çalıştayının ileri ki bir tarihte ikincisinin yapılması kararı da alındı.