KOZAN´IN İMAR SORUNLARINA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ´DEN DESTEK SÖZÜ

KOZAN´IN İMAR SORUNLARINA BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ´DEN DESTEK SÖZÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ü kabul etti.

Dün gerçekleşen ziyarette Başkan Öztürk, Bakan Mehmet Özhaseki´ye Kozan´ın imar ve şehircilik ile ilgili sorunlarını anlattı ve çözüm konusunda Bakan Özhaseki´den destek istedi.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin hemen ardından mahkeme kararı ile Kozan´ın 1/5000´lik ve 1/1000´lik nazım ve uygulama imar planları iptal edilmişti. Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi´nin yoğun mesaisinin ardından yaklaşık 2 yıllık süreçte imar planları yeniden yapılmış, 2016´da inşaat setörü ilçede yeniden canlanmıştı. 6 etap olarak hazırlanan imar planının 5 etabı tamamlanmış; 6.etap olan Ağlıboğaz Mahallesi´nin plan hazırlıkları ise ilgili bakanlıkların çalışmaları nedeniyle tamamlanamamıştı. 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´den özellikle Ağlıboğaz Mahallesinde yürütülen çalışmalar konusunda destek istedi. Başkan Öztürk, Ağlıboğaz Mahallesindeki vatandaşların mağdur edilmemesi için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan tapu kadastro 22A yeniden tespit çalışmalarının hızlandırılmasının önemine değindi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Öncelikli olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´ye bizi kabul ederek Kozanımızın sorunlarını dinlediği ve çözüm konusunda destek sözü verdiği için teşekkür etmeyi borç bilirim. Sayın Bakanımıza Ağlıboğaz Mahallemizdeki imar planı çalışmalarının hızlandırılması konusunda ricamızı ilettik. Ayrıca İller Bankamızın desteği ile Kozanımızın merkeze bağlı bazı kırsal mahallelerinde imar planı çalışması yapacağız. Eskikabasakal, Güneri, Kahveli, Organize Sanayi Bölgesi, Hacımirzalı, Durmuşlu, Gedikli, Düzağaç, Menteşe, Horzum yaylalık alanı ve Çulluuşağı´nı kapsayacak imar planı çalışmaları konusunda İller Bankamız bize destek olacak. Biz Sayın Bakanımızdan İller Bankası´nın vereceği desteğin Kozanımızın tüm kırsal mahallelerini kapsaması konusunda ricada bulunduk. Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle yapılması zorunlu olan bu çalışma, yine aynı yasanın maddi olarak elimizi kolumuzu bağlaması nedeniyle gecikiyor. Sayın Bakanımız bu konuda da desteklerini bize ilettiler. Kozanımız için, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.?

Dün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı´nın Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli´yi ziyaretine katılan Başkan Öztürk, bu ziyaretin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından kabul edilmişti.