?Kozan´ın Limonunun Tamamını Dolu Vurmadı?

?Kozan´ın Limonunun Tamamını Dolu Vurmadı?

Dolunun Vurmadığı Bahçe Sahipleri de Zor Durumda Kaldı

Dolunun Vurmadığı Bahçe Sahipleri de Zor Durumda Kaldı

Kozan´ın limonu art niyetli kişiler sayesinde yok pahasına alınmak istendiğini iddia eden çiftçiler yaşanan durumu isyan ediyorlar.

Çukurova da limon hasadının başlaması ile birlikte Kozan´lı limon üreticileri kaliteli limonun gölgelendiğini iddia ettiler.

Kış aylarında yaşanan dolu vurgunun sıkıntılarını çeken çiftçiler limon piyasasının bilinçli olarak sabote edilmek istendiğini iddia ettiler.

Kozanda kış aylarında dolu afetinin yaşandığına dikkat çeken üreticiler ? hasadın başlaması ile birlikte bu yıl dışarıdan gelen ihracatçılar maalesef Kozan´a gelmiyorlar. Nedeni de kışın yaşanan dolu afeti.

Bu yaşanan afetten rant elde etmek isteyenler var. Bazı simsarlar ve tüccarlar bilinçli olarak dışarıdan gelecek tüccarlara Kozan´ın ürününün tamamını dolu vurduğundan dolayı ilçede defolu ürün bulunduğunu ifade etmelerinden dolayı maalesef bu yıl ilçemize yabancı tüccar gelmedi.

Bu gelişmeler üzerine yerli tüccarlarımız ağız birliği yaparak ?ürünümüzü değerinin altında almak istiyorlar. Oysa birçok bölgemizde dolu afeti olmadı.? İfadeleri ile ihraç edilebilinecek limonun defolu sınıfına girdirilmek istendiğini iddia ettiler.

Konak bölgesinde limon üreticiliği yaptığını ifade eden İsmail Mallı isimli çiftçi ? kış aylarında yaşanan dolu olayı bizim bölgemizde görülmedi. Bahçemde yetiştirdiğim limonum geçen yıla oranla daha kaliteli ama fiyatı dolu vurgunu bulunan limon ile aynı kefeye konulmak isteniyor.

Birkaç kişinin çıkardığı ?Kozan´ı bu yıl dolu vurdu.? Sözü üzerine dışarıdan gelen tüccarlar bu yıl gelmedi.

Elbette o tüccarlarda buralarda kaliteyi ve fiyatı soruşturuyorlar. Ama bağlantı kurdukları simsarlar ilçemizin ürünün tamamını kötüleyerek, küçük düşünce ve menfaatler ile ilçemizin ekonomisini yok ediyorlar.

1.sınıf limon 1500 ile 1600 fiyat aralığında satılırken bizlerin ürünlerine fırsatçı bazı tüccarlar 1100 ile 1200 gibi fiyatlar teklif ediyorlar. Bu açık aleni fırsatçılıktır. Bu ilçenin ekonomisine direk olarak balta vurmaktır? diyerek yaşadıkları süreci eleştirdi.

Şimdi gözler Kozan Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş´a çevrilmiş durumda. Yaşandığı iddia edilen süreç ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.