Anahtar Kelimeler: Kozan' simgesi turunçlar bakımsız

Kozan'ın simgesi turunçlar bakımsız

Kozan

Kozan'ın ana caddeleri üzerinde yıllar önce dikilen ve Kozan'ın simgesi haline gelen turunç ağaçları bakımsızlıktan hastalık yayıyor.

Adana’dan Kozan'a girişte sağlı sollu ekilmiş turunç ağaçlarının bakımsız hali görenleri hayrete düşürüyor. Yıllar önce ekilen ve zaman zaman bakımı yapılan turunç ağaçlarının uzun süredir yapılmayan bakımından dolayı görüntüsü yürekleri burkuyor.

Hastalık yayıyor

 Turunç ağaçlarının bakımsızlıktan hastalık yaymaya başladığı belirtilirken, bazı turunç ağaçlarının da gençleştirilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Her yıl bütün turunç ağaçlarının budama ve gençleştirme çalışmalarının yapılması ağaçların daha uzun ömürlü olmasına ve gösteriş açısından daha iyi görüleceği herkes tarafından çok iyi biliniyor.

Yetki belediyelerde

Ana caddelerdeki turunç ağaçları Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde iken, ara sokaklarda kalan turunç ağaçları ise Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kontrol ediliyor. Turunç ağaçları yok edilmeden gerekli gençleştirme çalışmalarının yapılması gerekiyor.

İlk görünüm çok önemli

 Vatandaşlar; " Kozan'a dışarıdan gelen bir kişiyi güzel görüntü ile karşılamak gerçekten çok güzel bir duygu olacaktır. Maalesef hem Kadirli girişi hem de Adana girişi bu konuda çok yetersiz. Kozan'a girildiğinde ilk gözlem nasıl bir yere geldik sorusuna neden oluyor. Kozan'daki ana caddelerde ve bazı sokaklarda bulunan turunç ağaçlarının da bakımsızlığı gerçekten çok kötü bir durum. Kısa zaman içerisinde az maliyetle yapılacak bakımla turunç ağaçlarının hastalıklardan kurtarılması ve ömrünün uzatılmasına neden olur. İnşallah Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi Kozan'ın simgesi haline gelen turunç ağaçlarının üzerinde gerekli çalışmaları yaparlar.” ifadelerini kullandılar.