Kozanlı Kadınlara Ücretsiz Meme Kanseri Taraması

Kozanlı Kadınlara Ücretsiz Meme Kanseri Taraması

Ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olması sebebiyle Kozan Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde ücretsiz olarak meme kanseri taraması yapılacak.

Ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olması sebebiyle Kozan Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde ücretsiz olarak meme kanseri taraması yapılacak.

15 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında mobil mamografi aracı 40-69 yaş arası kadınlara ücretsiz olarak meme kanseri taraması hizmeti verecek. Kozan Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da katıldı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Ekim ayı meme kanseri etkinlikleri kapsamında kadınlara karanfil dağıttı.

Kaymakam Şafak Gürçam; ?15 Ekim sağlık sektörü açısından önemli bir tarih. 15 Ekim meme kanseri ile mücadele kapsamında mamografi çekimlerinin başladığı bir tarih. Meme kanserinde 40 yaş milat gibi oluyor. 40 yaşını aşmış bayanlarımızın gerek bu şekildeki etkinliklerle, gerekse sağlık merkezlerinde mamografi filmi çektirerek bu hastalığın erken teşhisi konusunda çalışma yapabilirler. Çünkü, erken teşhis hayat kurtarır. Ben 40 yaş üzeri bütün kadınlarımızın mamografi filmini çektirmelerini öneriyorum. Bu hastalıkla mücadele eden tüm kadınlarımıza acil şifalar diliyorum? diye konuştu.

15 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Kozan Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde mobil mamografi tırı kadınlara meme kanseri taraması yönünde ücretsiz olarak hizmet verecek. Meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türüdür. Meme kanseri ileri dönemlere gelene kadar belirginlik göstermeyebilir. Meme kanserinin erken dönemde teşhis edilmesi, tedavinin daha iyi başarıya ulaşmasına neden olur. Erken teşhiste en önemli faktör toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesidir. 2004 yılından bu yana Ekim ayında meme kanseri ile ilgili olarak bilinçlendirme etkinlikleri düzenleniyor.

Mobil mamografik aracı 15 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında hizmet verecek olup, Sağlıklı Yaşam Merkezi´nde Kasım ayının sonunda mamografi cihazı hizmete girecek.

Mobil mamografi aracına Kozanlı kadınların yoğun ilgisi bulunuyor.