Kozanlı Müteahhitler Dimdik Ayakta

Kozanlı Müteahhitler Dimdik Ayakta

Kozan Müteahhitler Derneği Başkanı Özgür Ataş; ?Kozan müteahhitleri dimdik ayakta. Türkiye´nin birçok yerinde birçok müteahhit kepenk kapatırken, Kozan´da hiçbir müteahhit kepenk kapatmadı. Dimdik ayakta, işinin başında. Duran hiçbir iş yok? dedi.

Kozan Müteahhitler Derneği Başkanı Özgür Ataş; ?Kozan müteahhitleri dimdik ayakta. Türkiye´nin birçok yerinde birçok müteahhit kepenk kapatırken, Kozan´da hiçbir müteahhit kepenk kapatmadı. Dimdik ayakta, işinin başında. Duran hiçbir iş yok? dedi.

Kozan Müteahhitler Derneği´nin yaklaşık 2 yıl önce kurucu başkanı olan Sami Baysal görevini Özgür Ataş´a devretti. Bu bayrak değişimi de sabah kahvaltısı programıyla basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Yaklaşık 1,5-2 yıl önce Kozan´da müteahhitlerin bir ve beraber hareket etmesi, sorunların daha hızlı çözülmesi için kurulan Kozan Müteahhitler Derneği başkanlığına Sami Baysal getirilmişti. Sami Baysal, daha önceki açıklamalarında ilk kongrede görevi başka arkadaşımıza bırakacağım demiş ve geçtiğimiz günlerde görevini Özgür Ataş´a devretti.

Bunun bir bayrak değişimi olduğunu vurgulayan Sami Baysal, Dağılcak Tesisleri´nde düzenlenen kahvaltı programında şu ifadeleri kullandı:

?Bundan 1,5-2 yıl önce Kozan Müteahhitler Derneği´ni kurmuştuk. Bu süreçte bir takım İşler de başarılı olduk. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi Özgür Ataş arkadaşımıza devrediyorum. Derneğin aktif olması ve kendi işlerimin Adana´da olması sebebiyle bu görevi Özgür arkadaşımıza bırakıyorum. Bu demek değil ki, ben görevi bıraktıktan sonra derneği de bırakıyorum. Her zaman, her daim yine birlikte olacağız? dedi.

%90 Oranında Sorunları Çözdük

Düzenlenen programda konuşan Sami Baysal; ?Dernek olarak bugüne kadar gittiğimiz her türlü sorunun üstesinden zor da olsa geldik. Belediye ile ilgili olan sorunumuzu aştık. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk gittiğimiz her konuda bize yardımcı oldu. Geri çevirmedi? dedi.

?İnsanlar Laf Etsin Biz İş Yapalım?

Kozan Müteahhitler Derneği eski başkanı Sami Baysal; ?Bizim derneğimizde dedikoduya, boş söylentiye yer yok. Kim ne derse desin bu dernek dimdik ayakta duruyor. Yoluna devam ediyor. Onlar laf etsinler, biz işimize bakalım? dedi.

?Krizden Etkilenmeyen Hiçbir Esnaf Olmadı?

Son günlerde doların yükselmesi ve piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle müteahhitlerin de zaman zaman zorluk yaşadığını belirten Sami Baysal, sözlerine şöyle devam etti; ?Türkiye´de bu ekonomik dalgalanmadan etkilenmeyen hiçbir esnaf yoktur. Bu krizden en az etkilenen de müteahhitler. Hiçbir müteahhit mevcut devam eden inşaatını bırakmadı. Şu ortamda müteahhit hayalcilik yaparsa o zaman kaybeder. Bırakın müteahhiti şu anda hiçbir girişimci hayalperest davranmıyor? dedi.

?Derneğin Bu Aşamaya Gelmesinde Çok Büyük Emeği Var?

Sami Baysal´dan Kozan Müteahhitler Derneği başkanlığını devralan Özgür Ataş; ?Sami abimiz Kozan´ın duayen iş adamlarından biridir. Dernek kurulma aşamasında ve dernek kurulduktan sonra büyük emekleri vardır. Sami Baysal´dan bu görevi almam benim için bir onurdur? diyerek sözlerine şöyle devam etti:

?Sami Bey´in bıraktığı yerden en iyi şekli ile işlerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Bu değişiklik dernek üyeleri arasında istişare yapılarak alınmış bir karardır. Altında kesinlikle başka bir şey aranmalıdır. Dedi.

?Her Şeyin Fiyatı Arttı?

Özgür Ataş yaptığı konuşmada, Türkiye´de devalüasyon olduğuna dikkat çekerek; ?Her şeyin fiyatı %50-60-70 oranında arttı. Siz, gazetecisiniz. Kağıdın ne kadar arttığını benden daha iyi bilirsiniz. Bu deviasyon elbette inşaat malzemelerine de yansıyor. Ancak, bu Kozan´da herhangi bir yansıma yaratmadı. Herkesin elinde bitmiş ve bitmeye yakın inşaat var. İnsanlar şu dönemde bunları uygun fiyattan satıyorlar. Birçok arkadaşımız bankalara inat, İstanbul´daki o büyük holdinglere İnat, 0.98´de 0.95´de arada banka olmayan kampanyalar yapıyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Bizim müteahhitlerimiz de şu an için bir sıkıntı yok? dedi.

?Yeni Bir Sözleşme Yoksa İnşaata Başlamanın Bir Mantığı Yok?

 Dağılcak tesislerinde verilen kahvaltıda konuşan Kozan Müteahhitler Derneği başkanı Özgür Ataş; ?Böyle ekonomik krizin olduğu bir dönemde yeni sözleşme yok ise, yeni proje yok ise, inşaata başlamanın bir mantığı yok. Çünkü, inşaatı yapan müteahhit önünü göremiyor. Krizin bitip bitmediği belli değil. Daha nereye gideceği belli değil. Vatandaşın alım gücü artmadı. Bunları görmeden, bunların hesabını yapmadan hiçbir müteahhit macera peşinde koşmaz. Müteahhitin projesi vardır, sözleşmesi vardır, devam eden inşaatı vardır, onlar zaten devam ediyor. Şu anda işini durduran veya bırakan yok? dedi.

?İnşaat Sektörü Serbest Piyasa. İsteyen Üye Olur İsteyen Olmaz?

Özgür Ataş; ?Derneğimiz bütün müteahhitlere açık bir dernektir. Ancak derneğimize üye olmayanlar üzerinde herhangi bir etkiniz yoktur. Bu dernek, müteahhitlerin işlerinin daha hızlı yürümesi, sorunların daha hızlı çözülmesi için kuruldu. Herhangi bir sorun olduğunda oturup tartışıyoruz. Eğer tartıştığımız konuda haklı isek, sonuna kadar arkasını getirmek için birlikte hareket ediyoruz. Ama bazı şeyleri bireysel olarak yapamıyorsunuz. Ben farklı düşünüyorum diğer arkadaşım farklı düşünüyor. Kozan´da iş yapan müteahhitlerin hepsi Kozan´lıdır. Adana´dan veya başka bir yerden gelen müteahhitlerin sayısı 3 veya 4´tür. Şu ortamda da geleceklerini de zannetmiyorum. Kozanlı, Kozanlıya sahip çıkar?dedi.

Düzenlenen kahvaltılı programın sonunda müteahhitler toplu fotoğraf çektirdi.