Tarih: 16.08.2024 13:09

KOZANLI HEMŞEHRİMİZ TUĞGENERAL OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Eski Isparta İl Jandarma Komutanı olan Tuğgeneral İlker Şimşek, 1973 yılında Kozan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Kozan’da tamamlayan Şimşek, 1987 yılında Maltepe Askeri Lisesi’ni kazanmış ve 1991 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okulu’nda eğitimine başlayarak, 30 Ağustos 1995 tarihinde Teğmen rütbesi ile göreve başladı.

Görev yaptığı yerler sırasıyla; Kayseri Özel Harekât Grup Komutanlığı'nda Tim Komutanı, Yeni Foça 7’nci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda Takım Komutanı, Bingöl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Bölük Komutanı, Aydın Didim İlçe Jandarma Komutanı, Diyarbakır Silvan İlçe Jandarma Komutanı, Sivas Suşehri İlçe Jandarma Komutanı, Ağrı Patnos Jandarma Komando Tabur Komutanı, İstanbul Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanı, İstanbul Fenerbahçe Orduevi Jandarma İrtibat Subayı, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı, İstanbul Balmumcu Jandarma Sosyal Tesis Müdürü ve Erzurum İl Jandarma Komutanı olmuştur. 

2023/390 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Isparta İl Jandarma Komutanı olarak atanan Şimşek, son olarak Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı görevine getirildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —