Kozanlı şehidimizin devre arkadaşlarından büyük vefa

Kozanlı şehidimizin devre arkadaşlarından büyük vefa

2011 yılında Hakkari Yüksekova'da teröristlerin saldırısı sonucu sırtından vurularak şehit edilen Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun devre arkadaşları onun için büyük bir vefa örneği sergiliyorlar.

5 Temmuz 2011 yılında Hakkari Yüksekova'da sabah evlerinden sivil kıyafetleriyle çıkan 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Kozanlı şehidimiz Murat Özkozanoğlu’na teröristler ateş açtı. 2 kahraman askerimiz oracıkta şehit oldu. Aradan geçen 11 yılın ardından devre arkadaşları şehit Murat Özkozanoğlu'nu unutmadılar. Şu an görev yaptıkları Karabük Safranbolu'ya bağlı Bostanbükü köyündeki Bostanbükü İlköğretim Okulu’na onun adına kütüphane yaptırıyorlar. Kütüphane içinde kitap ihtiyaçlarının olduğunu söylediler. İlk ve orta okula giden öğrencilerin okuyabileceği her türlü kitabı kütüphanede bulundurmak istiyorlar.

Şehidimizin devre arkadaşlarının sergilediği vefa örneği herkesi duygulandırdı. Aradan yıllar da geçse unutmadıkları arkadaşlarının ismini sonsuza kadar geleceğin teminatı öğrencilerin yararlanacağı kütüphanede yaşatmakta onlar için ayrıca mutluluk kaynağı.

Bostanbükü Köyü Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinde bulunuyor. 6.000 nüfuslu köyde bulunan Bostanbükü İlköğretim Okulu'nda 250 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Şehit Murat Özkozoğlu'nun devre arkadaşları yine Safranbolu ilçesinde Afrin Harekatı’nın ilk şehidi olan Piyade Üs Çavuş Musa Özalkan adına da bir kütüphane oluşturdular. Onun çalışmalarını tamamlayıp kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine açtılar. Şimdi yine vatandaşın desteği ile açacakları kütüphaneye kitap desteği bekliyorlar.