Kozanlılar Cumhuriyet Bayramı’nı böyle kutladılar

Kozanlılar Cumhuriyet Bayramı’nı böyle kutladılar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü nedeniyle Türk bayrağını eline alan Kozanlılar düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı etkinliğine katıldı. Yüzlerce vatandaş “Cumhuriyet” için yürüdü.

1923 yılının 29 Ekim’inde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyetin 96 yaşı tüm yurtta olduğu gibi Kozan'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim günü gündüz programlarının ardından akşam saat 19.30’da 7'den 70'e eline Türk bayrağını alan vatandaşlar Keyfi Cafe önünde buluştu.

Önde Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı, jandarma, polis, zabıta, motorize ekipler, bisikletliler… arkada vatandaşlar Türk bayraklarıyla Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'na kadar “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirdiler. Onlar yolda yürürken evlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlarla, Türk bayraklarıyla cumhuriyete sahip çıktıklarını bir kez daha ortaya koydular.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensupları vatandaşlarla birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşlar; “Cumhuriyet bizim en büyük değerimizdir. Bu değere sahip çıkmak Türk olan herkesin görevidir. Kendini Türk hisseden herkesin Cumhuriyeti'ne, bayrağına sahip çıkması gerekiyor. Bundan tam 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ilan ettiği cumhuriyetin ilelebet yaşaması için bizler her zaman ön planda olacağız. Bugün Kozan'da 7'den 70'e herkes Türk bayraklarını eline alarak Cumhuriyeti'ne sahip çıkmıştır. Bizler Türk olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamaktan dolayı çok mutluyuz ve her daim de mutlu olmaya devam edeceğiz. Daha nice 96 yıllara Cumhuriyetimiz” ifadelerini kullandılar.

Göç Yolu Keyfi Cafe önünden başlayan Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü otogar kavşağından geri dönüş yapılarak Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda son buldu. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda, Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı söylediği birbirinden güzel marşlarla 29 Ekim coşkusuna ayrı bir renk kattılar. Havai fişek gösterileri ile devam eden etkinlikte, Kozan Belediyesi ve Binboğa Bal tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.