Kozanspor’da forma giyen futbolcu oğlunu öldürdü

Kozanspor’da forma giyen futbolcu oğlunu öldürdü

2016-2017 sezonu ile 2017-2018 sezonun 1. yarısında Kozanspor'da forma giyen Cevher Toktaş'ın 23 Nisan’da 5 yaşındaki çocuğunu boğarak öldürdüğü ortaya çıktı.

2008- 2009 sezonunda süper Lig'de mücadele eden Hacettepe Spor’da forma giyen, şimdilerde ise Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Yıldırımspor’da oynayan ve bir süre Kozanspor’da oynayan Cevher Toktaş, 23 Nisan günü oğlu Kasım’ı öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Yapılan muayenenin ardından küçük Kasım, koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Refakatçi olarak kalan Cevher Toktaş, aynı gün odadan çıkıp oğlunun fenalaştığını söyledi. Doktorların müdahale ettiği Kasım Toktaş, yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak küçük Kasım, yaklaşık 1,5 saat sonra tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Bursa'da koronavirüs şüphesiyle 23 Nisan’da tedaviye alındığı hastanede aynı gün yaşamını yitiren 5 yaşındaki Kasım Toktaş’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Cevher Toktaş (33), 11 gün sonra hastanede oğlu Kasım’ı boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Toktaş ifadesinde "15 dakika boyunca yastığı oğlumun kafasına bastırdım. Oğlum çırpınıyordu. Ancak ben ölene kadar yastıkla baskıya devam ettim” dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerince ifadesi alınan Cevher Toktaş, oğlunu sevmediğini, hastanede sinir krizi geçirip boğarak öldürdüğünü söyledi.

Soğukkanlı bir şekilde cinayet anını anlatan Cevher Toktaş, yatakta sırt üstü yatan oğlunun üstüne yastık bastırdığını, yaklaşık 15 dakika boyunca yastığı hiç kaldırmadığını, bu arada oğlunun çırpındığını, hareketsiz kalınca yastığı çektiğini, şüpheleri üzerinden atmak için ‘doktor’ diye bağırmaya başladığını, ardından doktor ve sağlık görevlilerinin odaya gelip oğluna müdahale ederek yoğun bakım ünitesine aldıklarını, 1,5 saat yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra ölüm haberini aldığını, ifade etti.

4 Mayıs tarihinde pişman olduğu için teslim olan katil futbolcu çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.