KOZMEK YIL SONU SERGİSİ MİLLET BAHÇESİNDE AÇILDI

KOZMEK YIL SONU SERGİSİ MİLLET BAHÇESİNDE AÇILDI

Kozan Belediyesi ve Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği Kozan Meslek Edindirme Kurslarının (KOZMEK) yıl sonu sergisi Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonunda açıldı.

Yıl boyunca kursiyerlerin alın terlerini akıtarak ürettikleri biçki, dikiş, nakış, ahşap, boyama, aksesuar, iğne oyası, dantel ürünlerinin görücüye çıktığı serginin açılışını Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Şenöz, Mustafa Duru ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İ.Bünyamin Akbulut yaptı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Yaşar Şenöz, “Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimizin ortak düzenlediği kurslarımız özellikle evlerine ekmek götürme kaygısı taşıyan kadınlarımız için birer umut ışığı oluyor. Buradan aldıkları eğitimler sayesinde kursiyerlerimizin sahip oldukları yetenekler gün ışığına çıkıyor. Geleneksel el sanatlarının da öğretildiği kurslarımız kadın erkek bütün vatandaşlarımıza açık. Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen bu kursların sayısını arttırarak ilçe ekonomisine katkı koymaya devam edeceğiz. Yıl boyunca düzenlediğimiz kurslara ve sergimize emeği geçen Halk Eğitim Merkezimize, eğitmenlerimize, kursiyerlerimize ve desteğini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Musa Öztürk’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışı, öğrenciler tarafından düzenlenen folklor gösterileninin ardından kurdela kesilerek yapıldı. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve beraberindekiler, sergiyi gezerek ürünleri inceledi.