Kozan´da metil alkolden bir kişi öldü

Kozan´da metil alkolden bir kişi öldü

Kozan´da bir kişi metil alkol zehirlenmesi şüphesi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adana, Mersin ve Osmaniye illerinin tamamında metil alkolden ölenlerin sayısı 22 oldu.

Geçtiğimiz hafta metil alkol zehirlenme şüphesi ile hastaneye getirilen 49 yaşındaki A.D. isimli şahıs Adana´da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 14 Temmuz günü Kozan Devlet Hastanesi´ne yakınları tarafından getirilen 49 yaşındaki A.D. durumunun ağır olması sebebiyle Adana Balcalı Hastanesi´ne sevk edildi. Hastanede yoğun bakıma alınan şahıs yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kozan´da metil alkolden dolayı bir kişinin hayatını kaybetmesi gözleri kaçak içki satan kişilere çevirdi. Birkaç hafta önce Adana´dan Kozan´a piyasaya sürülmek üzere getirilen kaçak içkilere polis el koymuştu. Merdiven altında üretilen ve ucuz olması sebebiyle içerisine metil alkol katılan içkilerden dolayı birçok insan hayatını kaybediyor, birçok insanda görme kaybına uğrayabiliyor.

Adana bölgesinde polisin bu konu ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattığı, kaçak içki ticaretini yapan, imalatını yapan ve piyasaya sürenler hakkında yasal işlemlerin başlatılarak bu konunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kozanlı vatandaşın da metil alkol zehirlenmesi ile hayatını kaybetmesiyle birlikte metil alkolden hayatını kaybedenlerin sayısı Mersin, Adana ve Osmaniye bölgelerinde 22´ye çıkmış oldu.