Anahtar Kelimeler: çiftine

Kral çiftine son veda

Kral çiftine son veda

Hatay'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden emekli özel harekat polisi Seyfettin Kral ve eşi Ayşe Kral Kozan'da düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandılar.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı 04.17'de meydana gelen 7.8'lik deprem sonrasında bölge enkaz yığını haline geldi. Depremden dolayı on binlerce insan hayatını kaybederken, on binlerce insan yaralandı. Kozan’a da cenazeler gelmeye devam ediyor. Son olarak, 2005 yılında özel harekat polisi iken emekli olan ve Hatay'da ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan Seyfettin Kral ve eşi Ayşe Kral’ın cenazesi Kozan'da düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İki çocuk babası olan Seyfettin ve Ayşe Kral çiftinin cenazesine Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ile birlikte kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile birlikte ailenin yakın akraba, dost ve arkadaşları katıldı.

Cenazeleri 8 gün bulundu

Enkaz altında kalan Seyfettin ve Ayşe Kral çiftinin cenazeleri depremden tam 8 gün sonra bulundu. Cenazeleri aile yakınları tarafından alınarak Kozan'a getirildi. Alınan helalliğin ardından Kozan Mezarlığında ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından okunan dualarla gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.