Kubilay Doğduğu İlçede Unutuldu

Kubilay Doğduğu İlçede Unutuldu

Kubilay´ın şehit edilmesinin 86.yıl dönümünde ilçemizde neden anılmadı?

K.Ekspres- Kozan´da doğan ve belli bir yaşa kadar Kozan da yaşayan devrim şehidi için her yıl düzenlenen anma programı son yıllarda yapılmamaya başlandı.

Kendi ismini taşıyan okulda her yıl düzenli olarak düzenlenen anma programları 2 yıldan buyana yapılmıyor.

1906 yılında ilçemiz Şevkiye Mahallesinde doğan ve gerçek ismi Mustafa Fehmi olan devrim şehidinin anma programlarının ne veya hangi gerekçe ile iptal edildiği kamuoyuna açıklanması gerekiyor.

İlçemizde Kubilay´ın yakın akrabaları hala yaşamaya devam ediyorlar.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz Şehit Kubilay´ın 1. göbekten akrabasıdır. Anma programlarının iptal edilmesi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kaymaz anma programlarının sadece kendisinin veya akrabalarının değil tüm Kozan halkının içini acıttığını söyledi.

? Evet devrim şehidi Kubilay akrabamız fakat bizim akrabamız olmasından daha çok Kubilay bu millet için can vermiş bir vatan evladıdır. Bu nedenle Kubilay tüm ülkenin evladıdır. Kubilay 1906 yılında Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesinde doğmuştur. Ve belli bir yaşa kadar Kozan da yaşamıştır. Bu nedenle de Varsaklar Mahallesinde bulunan ilkokula ismi verilmiştir. Yıllardan buyana kendi ismini taşıyan okulda anma programları düzenlenirdi. Gördüğüm kadarı ile mevcut iktidar´ın tutumundan çekinen okul idarecileri iki yıldan bu yana anma programı gerçekleştirmiyorlar. Programı gerçekleştirmemelerindeki altında yatan tek neden oluşturulan korku imparatorluğudur. İçimizi fazlası ile acıtıyor. Bu gelişmeler doğup büyüdüğü ilçede anılmazken, daha dün Ceyhan da anıldı. Bende gittim. Konuşma yaptım. Utanılacak bir durum? dedi.

Açıklamalarına devam eden Kaymaz Şehit Kubilay´ın büstünün Kozan a dikilmesi gerektiğini söyledi.

İlçemizde doğmuş ve büyümüş bir vatan kahramanın bir büstü bu ilçede neden yok? Bunu toplum bence dillendirilmelidir. Bizler bu konuyu gündeme çok taşıyamıyoruz. Akrabası olduğumuzdan dolayı fakat toplum dillendirmeli ve belediye bir yer göstermeli ve Kubilay´ın heykeli belediyenin gösterdiği bir yere dikilmelidir. Böyle bir yerin gösterilmesi durumunda bizlerde elimizden gelen katkıyı koyarız? dedi.

Devrim şehidi Kubilay´ın ölüm yıl dönümünde gerçekleştirilen, anma programlarının neden iptal edildiği yönünde yetkililerin bir açıklama yapması bekleniyor.