Anahtar Kelimeler: Kubilay’ onarılmayı bekliyor

Kubilay’ın evi onarılmayı bekliyor

Kubilay’ın evi onarılmayı bekliyor

1906 yılında Kozan'da Şevkiye Mahallesi'nde dünyaya gelen Şehit Fehmi Kubilay'ın doğduğu ev yıkılmak üzere. Evin sahibi Fethi Demirkol, evin restore edilerek ayakta kalması için çağrıda bulundu.

 

İzmir Menemen'de bir grup yobaz tarafından 1930 yılının 23 Aralık’ında başı kesilerek şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Kozan'daki doğduğu ev yıkılmak üzere. 1906 yılında Kozan'da dünyaya gelen Mustafa Fehmi Kubilay yaklaşık 1 yıl sonra ailesi başka bir şehre gittiği için Kozan’dan ayrıldı. Menemen olayı ile birlikte Mustafa Fehmi Kubilay için geçtiğimiz yıllarda Kozan'da çeşitli anma programları düzenleniyordu. Ancak, son yıllarda Şehit Fehmi Kubilay için herhangi bir anma programı maalesef düzenlenmez oldu.

Şevkiye Mahallesi Cami Sokak'ta 1906 yılında dünyaya gelen Fehmi Kubilay’ın doğduğu ev neredeyse yıkılmak üzere. Harabeye dönmüş evde yaşayan Fethi Demirkol ise evin restore edilerek ayakta kalması için yetkililere çağrıda bulundu. Adana büyükşehir Belediyesi'ne konu ile ilgili olarak müracaatta bulunduğunu ifade eden Demirkol, binanın yaklaşık 120 yıllık olduğuna dikkat çekerek Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın bu evde doğduğunu, evi kendi babasının Kubilay’ın babasından aldığını ifade etti.

Mustafa Fehmi Kubilay'ın doğduğu evin restore edilerek ayakta kalmasını isteyen Fethi Demirkol, ayrıca Mustafa Fehmi Kubilay Anıtı'nın yapılabileceğini, evin altının Mustafa Fehmi Kubilay Müzesi olarak kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

23 Aralık'ta hastane civarında bulunan Mustafa Fehmi Kubilay Parkı'nın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. Fethi Demirkol, Mustafa Fehmi kubilay'ın ölüm yıl dönümü öncesinde doğduğu evinde restore edilerek yeniden o eski günlere dönmesi gerektiğinin altını çizerek çağrıda bulundu.

Fethi Demirkol, tarihe sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak 23 Aralık'ta Kozan'a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evin restore edilmesi sözünü vermesi gerektiğinide sözlerine ekledi.

Demirkol, yaşadığı evde şehit Fehmi Kubilay ile birlikte annesinin, babasının ve kardeşlerinin de büyük hatıralarının olduğunu ifade ederek, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan evin mutlaka ama mutlaka en kısa zaman içerisinde restore edilmesini istedi.