Anahtar Kelimeler: KUBİLAY' ŞEHADETİNİN .

KUBİLAY'IN ŞEHADETİNİN 93. YILI

KUBİLAY

23 Aralık 1930 tarihinde Menemen'de şeriat isteyen bir grup tarafından başı kesilerek şehit edilen Şehit Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehadetinin 93. yıldönümünde adının verildiği parkta anma töreni gerçekleştirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi tarafından düzenlenen anma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir konuşma yaptı.

Karalar, Kubilay'ın Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine olan bağlılığı uğruna şehit düşen bir kahraman olduğunu belirterek, "Kubilay, vatanına ve milletine olan bağlılığını canı pahasına gösterdi. Onun bu fedakarlığı, Cumhuriyetimizin ve Atatürk ilkelerinin ne kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor" dedi.

Törende konuşan Şehit Mustafa Fehmi Kubilay'ın Kozan'daki akrabası Ömer Faruk Kaymaz ise, Kubilay'ın hayatını ve Menemen Olayını anlattı.

Kaymaz, Kubilay'ın vatanına ve milletine olan bağlılığının her zaman örnek alınması gerektiğini belirterek, "Kubilay, Cumhuriyetimizin ve laik düzenimizin bekçisiydi. Onun şehadeti, bizlere her zaman Cumhuriyetimize ve laik düzenimize sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

Konuşmaların ardından, dönemin Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin İnan'a, Şehit Mustafa Fehmi Kubilay'ın bir okula adının verilmesinde büyük emeği olduğu için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından plaket takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.