Anahtar Kelimeler: Küçük Zeynep’ sanat dolduruyor

Küçük Zeynep’in sanat aşkı göz dolduruyor

Küçük Zeynep’in sanat aşkı göz dolduruyor

İlkokul 2. sınıf öğrencisi Zeynep Berra Şahbaz’ın yazdığı kısa roman, şiir ve resim denemeleri büyük ilgi görüyor.

Kozan’da Cumhuriyet İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Zeynep Berra Şahbaz’ın ana sınıfında başlayan sanat aşkı, her geçen gün katlanarak devam ediyor.

Yaşama dair kısa roman denemelerinin yanı sıra, şiir ve resim çalışmalarını kağıda döken Şahbaz’ın yeteneklerini fark eden ailesi ve öğretmenleri geleceğin yazarının, şairinin veya ressamının ayak seslerini hissettiklerini söylediler.

Minik sanatcı, anasınıfında başladığı resim yapma çalışmalarını her geçen gün yükseltmeyi başardı. Resim yapma yeteneği ana sınıfı öğretmeni tarafından keşfedildi. Küçük Zeynep’in annesi Dilek Kaplan, çocuğundaki sanat aşkına ve yeteneğine hayran kaldığını ifade ederek; “Kızım, çok güzel resim yapıyor. Kısa romanlar ve şiirler yazıyor. Bu yeteneği ilk olarak anasınıfında, daha sonra ise bu yıl eğitim gördüğü sınıf öğretmeni tarafından keşfedildi. Bende kızımın aşkının devam etmesi için kamuoyu ile paylaşmak istedim. Kendini gazetede görmesi onu çok mutlu edeceğine inanıyorum. Bu nedenle, kızımı destekleme adına haber yapılmasını istedim. Sizlere bize zaman ve imkan verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kızımın sanat aşkının ömrünün sonuna kadar devam etmesini yürekten istiyorum. Çok güzel yeteneklerini daha çok ilerleterek ileride sanatcı olmasını istiyorum” dedi.

Zeynep Berra’nın sınıf öğretmeni Tuncay Uzan; “Zeynep okumayı çok seven bir öğrencim. Sınıf içinde başarılı bir öğrenci olmasının yanı sıra, yazma yeteneğine sahip. Şiir, roman ve resim alanında farklı bir yeteneğe sahip. Günümüzde başarılı bir çok yazarı, şairi ve ressamın yeteneği çok küçük yaşlarda fark edilmiştir. Zeynep Berra’da neden geleceğin başarılı bir sanatcısı olmasın? Bu ışık öğrencimde fazlası ile var“ dedi.

Doğa ve insan temalı kısa romanları kaleme alan Zeynep Berra: “Yaşamayı çok seviyorum. Yaşamımı mutlu kılan anları kaleme almak çok hoşuma gidiyor” diyerek, bir çok kişiye yaşamın değerini gösteriyor adeta.

 

2. sınıf öğrencisi Zeynep Berra Şahbaz’ın kaleme aldığı 14 roman, 98 resim ve 9 şiiri bulunuyor.