“Kur’an bütün insanlığa gönderilmiştir”

“Kur’an bütün insanlığa gönderilmiştir”

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstermek amacıyla Kozan'da yaklaşık 60 camide sabah namazı vaktinde Kur'an-ı Kerim okundu, akabinde dua edildi.

 

 İsveç'te Türkiye'nin büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sosyal medya hesabından "Yarın sabah namazımızı kılmak ve Kuran'ı Kerim okuyup dua etmek için camilerdeyiz" çağrısının üzerine tüm Türkiye genelinde tüm camilerde Kur'an'ı Kerim okuma programı gerçekleştirildi.

Kozan'da yaklaşık 60 camide sabah namazına müteakip Kur'an'ı Kerim okunarak dua edildi. Kur'an'ı Kerim'in nasıl indirildiği, Kur'an'ı Kerim'in önemi ve insanlığa olan faydaları cemaata anlatıldı.

Öte yandan, Kur'an'ı Kerim'i bilmeyenlerin ona düşmanlık etmekten çekinmediğinin de altı çizildi. Kur'an'ı Kerim okunup, dua edildikten sonra Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren cami cemaati da, “İslam dininin ve müslümanların kırmızı çizgisi Kur'an'ı kerimdir. Onun üzerinden siyaset yapmak, onun üzerinden İslam düşmanlığı yapmak doğru bir şey değildir. Kur'an'ı bilmeyen, tanımayan insanlar ona düşmanlık etmekten çekinmiyorlar. Keşke tanısalar, Kur'an-ı Kerim'i açıp okusalar. Biz bunun için mücadele etmeliyiz. Kur'an'ı daha fazla insana anlatmaya gayret etmeliyiz" ifadelerine yer verdiler.

 İslam'ın rahmet, merhamet ve barış dini olduğunu vurgulayan cami imamları, bütün dünyaya seslenerek, “Kur'an'ı Kerim'in sadece Müslümanlara gönderilen bir kitap değil, bütün insanlara gönderilen bir kitaptır” ifadelerine yer verdiler.