Kurban Bayramı Hazırlıklarını Sürüyor

Kurban Bayramı Hazırlıklarını Sürüyor

Kozan Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarı ve kurban kesim merkezinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Kozan Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlık satışının canlı hayvan pazarında yapılacağı, ilçe merkezinde satış yapanlar hakkında ise yasal işlem uygulanacağı duyuruldu. Kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için kapalı halk pazarı içerisinde oluşturulan kurban kesim alanında ise hijyenik şartların sağlanması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, çirkin görüntüye mahal vermemek için canlı hayvan pazarı haricinde kurbanlık satışına izin vermediklerini söyledi. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesim alanı oluşturduklarını ifade eden Başkan Öztürk; ?Belediyemize bağlı canlı hayvan pazarı dışında kurbanlık satışı yasaklandı. Zabıta ekiplerimiz ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, kurbanlıkları kontrolden geçirdikten sonra pazara girmesine izin veriyor. Kurban kesecek yeri olmayan vatandaşlarımız için de kapalı halk pazarında kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımız belirlediğimiz alanda, huzurlu bir ortamda kurbanlarını kesebilirler.? dedi.