Anahtar Kelimeler: Kurbanlıklar Pazara Çıktı

Kurbanlıklar Pazara Çıktı

Kurbanlıklar Pazara Çıktı

Kurban Bayramı´na yaklaşık 3 hafta kala kurbanlık satışları da startını verdi.

Kurban Bayramı´na yaklaşık 3 hafta kala kurbanlık satışları da startını verdi.

Kurban Bayramı´na sayılı günler kala Kozan´da küçük ve büyükbaş kurbanlık satışları da başladı. Alan için pahalı, satan için ucuz olan kurbanlıklar için şimdiden pazarlıklar yapılmaya başlandı.

Üreticiler ile yapılan görüşmelerde, kurbanlık fiyatlarının 800 liradan başlayıp 2.000 liraya kadar çıktığı öğrenilirken, Kozan Belediyesi´nin canlı hayvan fiyatı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Küçük ve büyükbaş hayvanları yetiştiren üreticiler hayvanlara bakmakta zorluk yaşadıklarını, bakım ve masraf girdilerinin yüksek olmasından dolayı canlı kurbanlık satımlarında fiyatların yüksek olduğunu kaydettiler.

Kurbanlık satışları için özellikle, Kurban Bayramı´na son bir hafta kala alışverişin daha da hızlanacağı, vatandaşların kurbanlıklarını almak için son günleri beklediği söylendi.

Kurbanlık almak isteyen yurttaşlar ise, zaten zor geçiniyoruz ama kurbanlığımızı da almak istiyoruz. Fiyatların yüksek olduğunu düşünüyoruz. Elbette üreticiler de haklı. Kurbanlıkları  yetiştirmek kolay değil. Girdi  maliyetleri yüksek ama biz de ne yapalım kurbanlık almak için ucuz yerler arıyoruz veya küçük hayvanlar alıyoruz. İnşallah hayırlı bereketli ve huzurlu bir bayram geçiririz? diye konuştular.