Anahtar Kelimeler: KURTULUŞ BİSİKLET YARIŞI YAPILDI

KURTULUŞ BİSİKLET YARIŞI YAPILDI

KURTULUŞ BİSİKLET YARIŞI YAPILDI

Kozan, Kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. 2. Kozan Kurtuluş Bisiklet Yol Yarışı ile final yapıldı.

19 Mayıs'ta başlayan ve 2 Haziran'a kadar süren Kurtuluş Haftası boyunca, bir dizi spor etkinliği gerçekleştirildi ve şehre ayrı bir hareketlilik kazandırıldı.

 

Bu spor etkinliklerinin finali, 2. Kozan Kurtuluş Bisiklet Yol Yarışı ile yapıldı. Yarış, Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve Kozan Bisiklet Grubu (KOZBİ) tarafından ortaklaşa organize edildi ve Türkiye'nin farklı illerinden 100 sporcu katıldı.

 

Yarış, Gençlik Merkezi'nin bulunduğu çevre yolundan başladı. Adana yolunu takip eden sporcular, Akdam istikametine doğru dönerek 32. kilometrede geri dönüş yaptı ve başlangıç noktasında son buldu.

 

Toplamda 64 kilometre pedal çeviren sporcular, yüksek eğimli yollar ve sıcak hava koşullarıyla zorlu bir mücadele verdiler. Bazı sporcular turu tamamlayamazken, bir bisikletçi baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

 

Çetin koşulların ardından yapılan mücadelede, farklı yaş gruplarında dereceye giren sporcular belli oldu. 15-18 yaş grubunda Mehmet İlkkan, 19-29 yaş grubunda Eyüp Karagöbek, 30-40 yaş grubunda yine Eyüp Karagöbek, 41-51 yaş grubunda Kürşat Akın ve kadınlarda ise Buse Yücel, podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı.

 

Kozan'ın Kurtuluş Yol Yarışı, hem sporcular hem de seyirciler için heyecan dolu bir etkinlik oldu. Bu başarılı organizasyon, şehirdeki spor kültürünün gelişmesine ve gençlerin spora olan ilgisinin artmasına katkı sağladı. Kozan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra spor etkinlikleriyle de dikkat çeken bir şehir olarak adını duyurmaya devam ediyor.