Anahtar Kelimeler: Kurtuluşun . yıldönümü

Kurtuluşun 102. yıldönümü

Kurtuluşun 102. yıldönümü

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devan ediyor.

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devan ediyor.

Medeniyetler şehri Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü 2 Haziran sabahı 09.00'da 7 pare top atışı ile başladı. Bundan önceki yıllarda 2 Haziran sabahı saat 07.00'da yapılan program bu yıl 09.00'a alındı. Böylelikle sabah saatlerinde yapılan programa katılımın daha fazla olması sağlandı.

1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda zincire vurulmuş Hürriyet kızı Kozan'ın dört bir tarafından temsili olarak gelen milis kuvvetleri tarafından kurtarıldı. Düşman bayrağı indirilerek yerine Türk bayrağı çekildi

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın milis kuvvetleri gibi üniforma giyerek hem akşam düzenlenen aşıklar şölenine, hem de sabah düzenlenen programa katılması dikkatlerden kaçmadı.

 Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan kaymakamı Şafak Gürçam ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar birer konuşma gerçekleştirdiler. Halk oyunları ve mehteran gösterilerinin ardından, çeşitli alanlarda yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Kozan Belediye BAŞKANI Kazım Özgan ve milis kuvvetleri Hoşkaaden Camii önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak şükranlarını sundular.

Şehitliğe kadar yürüyüş yapıldı

Hoşkadem Cami önünde düzenlenen programın ardından protokol mensupları ve 2 Haziran Kurtuluş Bayramı programına katılanlar Mustafa Kemal Sokak üzerinden Kozan Mezarlığı’ndaki şehitliğe kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. rüyüş güzergahında inkılap ilkokulu öğrencileri hazırladıkları programı sahnelediler.

Şehitlik ve Saim Bey'in mezarı ziyaret edildi

Yürüyüşün ardından Kozan Şehitliğinde bütün şehitlerimiz için kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Protokol mensupları ve vatandaşlar şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktılar.

2 Haziran Kurtuluş gecesinde aşıklar şöleni yaşandı

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen aşıklar şöleni bu yıl Muhsin Yazıcıoğlu Parkında gerçekleştirildi. Başta, Hilmi Şahballı olmak üzere birçok aşığın katıldığı gecede aşıklar birbirinden güzel eserler söyleyerek geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar.

Mezarlığın yapıldığı fırın önünde konferans verdi

Araştırmacı Tarihçi Yazar Kozanlı hemşirimiz Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Kozan'ın düşman işgalinden kurtulduğu yıllarda Ermenilerin Türkleri yaktığı fırın önünde anlamlı bir konferans verdi. Halaçoğlu'nun anlattıkları karşısında konferansa katılanlar duygulu anlar yaşandı. Halaçoğlu, o yılları anlatarak Ermenilerin Türkleri nasıl diri diri yaktığını anlattı.

2 Haziran Kurtuluş Haftası Gökhan Tepe konseri ile son bulacak

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri ünlü sanatçı Gökhan Tepe, halka açık konser  verecek. 4 Haziran akşamı gerçekleştirilecek konser Adnan Menderes Parkı meydanında gerçekleştirilecek.