19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde milli mücadelenin kahraman isimlerinden Şehit Kaymakam Saim Bey’in mezarına asılan Türk bayrağı, ilçede sembolik bir yolculuğa çıktı.
Ulusal ve uluslararası başarıları olan sporcular tarafından Saim Bey’in mezarından alınan Türk bayrağı, ilçe stadyumunda düzenlenen törende Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü’ye teslim edildi. Kaymakam Arslanköylü ise bu anlamlı emaneti İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin’e devretti.
2 Haziran kutlamaları kapsamında, sporcular, gençler ve öğrenciler, büyük Türk bayrağı ile ilçe stadyumu önünden Kozan Belediyesi önüne kadar mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Belediye binası önünde gerçekleşen törende Belediye Başkanı Mustafa Atlı, başkan yardımcıları ve kurum müdürleri de yer aldı.
Gençlerin elindeki bayrak önce Kürşat Gültekin’e, ardından da üç kez öpülerek Belediye Başkanı Mustafa Atlı’ya teslim edildi. Başkan Atlı, konuşmasında “Sadece bayrağı değil, kalbinizi, ruhunuzu ve istiklalinizi getirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Törenin sonunda Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı söylediği marşlarla kutlamalara renk kattı.