Anahtar Kelimeler: KURYELER DÜZENLEMEDEN MEMNUN

KURYELER YENİ DÜZENLEMEDEN MEMNUN

KURYELER YENİ DÜZENLEMEDEN MEMNUN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan kuryelerle ilgili yönetmelik değişikliği taslağı, Kozan'da da faaliyet gösteren kuryeler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Taslak hazırlanırken sektör temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sektörün ihtiyaçlarını ve vatandaşın isteklerini dikkate alan bir düzenleme oluşturulduğunu söyledi.

Kozan'da kurye olarak çalışan Yiğit isimli bir kurye, düzenlemenin kuryeler için çok önemli olduğunu belirterek, "Düzenleme ile birlikte artık teslimat süreleri konusunda kesin vaatlerde bulunmayacağız. Makul bir sürede teslimatı sağlayacağız. Bu sayede kaza riskimiz azalacak. Ayrıca, kullandığımız araçların yaşı da sınırlandırılacak. Bu da daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayacak" dedi.

Fırat isimli bir başka kurye ise düzenlemenin kayıt dışılığı azaltacağını belirterek, "Kurye olarak çalışmak isteyenler artık yetki belgesi almak zorunda olacak. Bu sayede kayıt dışılık azalacak ve sektör daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Taslakta kuryelerin taşıyabileceği ürünler ve faaliyet alanlarının da belirlendiği belirtiliyor. Buna göre, kuryeler tek parçada en fazla 20 kilogram ağırlığında veya 100 desimetreküp hacminde olan ve kargo niteliği taşımayan eşyayı taşıyabilecek.

Taslak, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

 

*Manşet:* *Kozan'da Kuryeler Yeni Düzenlemeden Memnun*