Tarih: 16.09.2024 11:02

KUTLU PARTİ GENEL BAŞKANI HALAÇOĞLU: "TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIZ"

Facebook Twitter Linked-in

Kozanlı hemşehrimiz Yusuf Halaçoğlu’nun kurduğu Kutlu Parti üyeleri, Ankara’nın Çankaya ilçesi Öveçler Mahallesi’nde bulunan parti genel merkezinde bir açılış töreni düzenledi. Törende konuşan Yusuf Halaçoğlu, partisinin ilkelerini ve hedeflerini anlattı.

"Yüzde 7 Barajı Hedefiyle Yola Çıkmadık"

Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin iktidar olma amacıyla yola çıktığını vurgulayarak, “Biz, yüzde 7 oy barajı hedefiyle yola çıkmadık. Kutlu Parti, sözünde duran, her konuda dik duran ve doğruları savunan bir parti olacaktır. Biz, dini siyasete alet edenlerle asla birlikte olmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk gibi sadece vatanseverlikle hareket edeceğiz. Eğitimden hukuka, ekonomiden dış politikaya kadar projelerimiz hazır. Tek başımıza iktidar olacağız” dedi.

Milletvekilliği İki Dönemle Sınırlı Olacak

Eğitim ve hukuk sisteminde köklü değişiklikler yapacaklarını ifade eden Halaçoğlu, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili de önerilerde bulundu. Çift meclisli bir parlamenter sistemi hedeflediklerini belirten Halaçoğlu, milletvekillerinin en fazla iki dönem görev yapacağını, cumhurbaşkanının ise sadece bir kez seçilebileceğini söyledi.

"Başka Partiye Gitmeyi Yasaklayacağız"

Siyasetteki transfer kültürünü eleştiren Halaçoğlu, başka partilere geçiş yapan milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. Kutlu Parti olarak böyle bir uygulamaya karşı olduklarını belirten Halaçoğlu, “Başka partiye gitmeyi yasaklayacağız. Milletvekili, ya bağımsız kalacak ya da istifa edecek” dedi. Ayrıca, hiçbir partiden vekil kabul etmeyeceklerini ve diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını vurguladı.

"Tek Başımıza Seçime Gireceğiz"

Kutlu Parti’nin hiçbir partiyle ittifak yapmayacağını belirten Halaçoğlu, “Bu sistemde doğru, dürüst ve halka dokunmuşsanız iktidar olursunuz. Biz, tek başımıza seçime gireceğiz ve tek başımıza iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti'den ayrılarak 13 Haziran 2024’te Kutlu Parti’nin kuruluşu için başvuruda bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —