Anahtar Kelimeler: birincisi ödüllendirildi

LGS birincisi ödüllendirildi

LGS birincisi ödüllendirildi

Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Alperen Bozkurt ödüllendirildi.

5 Haziran tarihinde 1 milyon 31 bin 799 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen liselere giriş sınavında Kozan Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu öğrencisi Alperen Bozkurt 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Adana'dan çıkan 3 birincinin biri Kozan'dan.

Düzenlenen program ile Türkiye şampiyonuna ve okul çapında 2. ve 3. olanlara ödüller verildi. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, Kozan Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili, eğitim sendikaları, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş başarannın bir tesadüf olmadığının altını çizdi.

Gazi Keleş: “Bu başarıya imza atan yavrumuzun arkasında anne ve babası var. Yakınları var, onları özellikle tebrik ediyorum. Her anne babaya nasip olmayacak bir mutluluk. Yine bu başarının arkasında okulumuz var. Dersine giren bütün öğretmenlerimize ve ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın başarısının devamını diliyorum. Üniversite sınavında da bu çocuklarımızın Türkiye şampiyonu adayı olduğunu düşünüyorum. LGS'de Adana'da 3 tane 1. çıktı. Bunlardan birinin Kozan'da olması tesadüfi değil. Kozan'daki eğitim ve öğretim birçok yerden önde. Bunun bilincindeyiz. Katlanarak devam etmesini istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde olacak" dedi.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, 2022 LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu olan Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu öğrencisi Alperen Bozkurt'u çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Şampiyona şampiyonluk madalyası da taktı.

Okul çapında LGS'de 2. ve 3. olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Şampiyon adına yaptırılan şampiyonluk pastası da programa katılanlar tarafından birlikte kesildi. Şampiyon Alperen Bozkurt öğretmenleri ve ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.