Anahtar Kelimeler: LOKANTA KAFELERDE FATURASI KABARDI!

LOKANTA VE KAFELERDE KDV FATURASI KABARDI!

LOKANTA VE KAFELERDE KDV FATURASI KABARDI!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, lokanta, kafe ve pastaneler gibi yiyecek ve içecek satışı yapan işletmelerde KDV oranları yükseltiliyor.

1 Mayıs 2024'ten itibaren geçerli olacak düzenleme ile birlikte, bu işletmelerde uygulanacak KDV oranı %8'den %10'a, %18'den ise %20'ye çıkarılıyor.*

Bu duruma tepkili olan Kozan esnafı, zamların zaten yüksek olduğu bir dönemde KDV'nin artırılmasının maliyetleri kat kat yükselteceğini ve vatandaşın da bu durumdan olumsuz etkileneceğini savunuyor. 

Lokantacı esnaflardan biri: "Zaten her şey pahalı. Bu zamla birlikte vatandaş lokantaya gitmeyi bırakacak. Bizim de maliyetlerimiz artacak. Bu durum hepimize zarar verecek." diye konuştu.

Müşteri AyşeYıldırım: "Zaten her şeye zam geliyor. Bir de KDV zammı olursa lokantaya gitmek lüks olacak. Artık evde yemek yapmaktan başka çaremiz kalmayacak." dedi.

KDV Artışı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Tebliğin 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceği ve hükümlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yürütüleceği Resmi Gazete'de belirtildi.

Bu düzenlemenin Kozan'daki lokanta, kafe ve pastaneleri nasıl etkileyeceği ve vatandaşın tepkisinin ne olacağı merak konusu.*