Anahtar Kelimeler: Komşuda Bizde

LPG Komşuda 1.99 Bizde 2.58

LPG Komşuda 1.99 Bizde 2.58

K.Ekspres- Komşu ilçelerde 1.99 kuruşa satılan yakıt Kozan halkına 2.58 kuruşa satılıyor.

Günümüz şartlarında en çok kullanılan yakıt türünün başını çeken LPG ilçemize sınır noktasında bulunan birçok ilçede 2 TL den daha aşağı fiyatlara satılırken ilçemizde LPG satışları 2.58 kuruşa ulaştı.

Özellikle şehir dışında yakıt alan birçok okurumuzun talebi üzerine LPG dosyası üzerinde bir takım girişim ve çalışmalarda bulunan gazetemiz haber merkezi ilginç sonuçlara ulaştı.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda LPG Kadirli de 2.45, Ceyhan da 1.99, Adana Merkez de 2.15, Osmaniye de 2.50 fiyatları ile satılırken ilçemiz Kozan da ise LPG nin pompadan çıkış fiyatı 2.58 kuruş.

LPG deki fiyat farkı neden?

Bu büyük fiyat farkını gören kullanıcılar bu nasıl bir uygulama diyerek Kozan da akaryakıt istasyonlarında uygulanan fiyatlara tepki gösterdiler. Sürekli olarak LPG kullanan vatandaşlar ? Biz ilçemizdeki birçok uygulamaya anlam veremezken birde LPG fiyat farkı çıktı. Geçtiğimiz günlerde komşu ilçemiz Ceyhan da faaliyetini sürdüren bir akaryakıt şirketinden LPG yakıtı aldım. Litre fiyatını görünce inanın şoke oldum. Ceyhan ile Kozan arasında ortalama olarak 60 kuruş var. Bu fark nasıl oluyor? Birileri bize anlatsın.? Diyerek Kozan daki LPG fiyatlarına tepki gösterdiler.

Akaryakıt istasyonlarında satışa sunulan mazot ve benzin fiyatları fiyat uygulama kurulu olmasından dolayı tek fiyatta satılırken, LPG de herhangi bir kurul uygulaması bulunmuyor.

?Geneli ifade etmez?

Konu ile alakalı görüştüğümüz akaryakıt istasyonu sahiplerinin bazıları fiyat farkını doğrularken şu şekilde konuştular.

? Evet doğrudur. Bazı il ve ilçeler arası LPG fiyatlarında pompa çıkışlarında fiyat farklılığı gözlene biliyor. Bu tip uygulamalar tüm ili veya ilçenin genelini kapsamıyor. Bazı akaryakıt istasyonları kar marjlarını geriye çekerek, müşterilerine ucuz LPG satabiliyorlar. Veya istasyon yeni açıldığı zamanda bu tip uygulamalar gündeme gelebiliyor. Ama bu tip uygulamalar sonrası sergilenen hilelerde akla fikre gelen hileler değildir. Bu tip işletme sahibi bölgede 10´u bulmaz bu nedenle özellikle Ceyhan ilçesi bu konuda gündeme getiriliyor. Kozan -Ceyhan Karayolu üzerinde bulunan bir istasyonun LPG fiyatını çekmesinden dolayı son günlerde ilçemizde satılan LPG nin yüksek fiyatla satıldığı iddiaları doğru değildir. Denilen gibi bir rakam kesinlikle söz konusu olamaz. Küçük rakamlar ortaya çıkabilir oda ulaşımdan dolayı ortaya çıkan farklardır.? Dediler.