MADEM PARTİLİ OLACAKTINIZ, NEDEN BAĞIMSIZ ADAY OLDUNUZ?

MADEM PARTİLİ OLACAKTINIZ, NEDEN BAĞIMSIZ ADAY OLDUNUZ?

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden çok fazla zaman geçmedi, ancak bu kısa süre içerisinde belediye başkanlarının partilerini değiştirmesi artık adeta bir moda haline geldi.

Siyasi arenada partiler arasında geçişler sıkça görülüyor. Bu geçişlerin son örneği, Adana'nın şirin ilçelerinden biri olan Saimbeyli'de yaşanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak seçime giren ve birinci olan Mahmut Dal'ın, AK Parti'ye geçeceği söylentileri yayılmaya başladı. Hatta bu geçişin Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanacağına dair bilgiler var.

Mahmut Dal, 31 Mart yerel seçimlerinde %23.72 oy alarak seçimi birinci olarak tamamlamıştı. Hemen arkasında ise %22.43 oyla Cumhur İttifakı'nın adayı Vedat Cengiz yer almıştı. Şimdi merak edilen şu: Sayın Mahmut Dal, madem AK Parti'ye geçecektiniz, neden bağımsız aday oldunuz? Sizi destekleyen seçmenlerin arasında AK Parti'ye oy verebilecek kaç kişi vardı? Saimbeylililer, "Biz, AK Parti’ye destek verseydik Mahmut Dal seçilemezdi," diyorlar. Ancak aynı seçmenler, Cumhur İttifakı'nın adayına da oy verebilirdi. Bu durumda, siz aslında AK Parti'nin oylarını almamış oluyorsunuz.

 Sayın Mahmut Dal, keşke bağımsız olarak belediye başkanlığı yapmaya devam etseydiniz. İktidarın nimetlerinden yararlanacağız diye bu tarz bir değişiklik yapmak doğru değil. Siyasi parti değiştirmek, bağımsızken bir partiye geçmek, seçmen kitlenizi hayal kırıklığına uğratabilir. Unutulmamalı ki, seçmenleriniz size bağımsız olduğunuz için oy verdi. Bir partiye oy verecek olsalardı, sizden yaklaşık bir puan düşük oy alan Vedat Cengiz'e oy verirlerdi. 

Mahmut Dal'ın AK Parti'ye geçmesi, seçmenlerinize büyük bir hayal kırıklığı yaşatabilir. İktidar sevdası sadece yukarıda değil, yerel yönetimlerde de yaşanıyor.