Anahtar Kelimeler: Mali Kongrede sicil müjdesi

Mali Kongrede sicil Affı müjdesi

Mali Kongrede sicil Affı müjdesi

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Nihat Sözütek Kozan´da katıldığı olağan kongrede kooperatif ortaklarına sicil affı müjdesi verdi.

K.Ekspres- Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Nihat Sözütek Kozan´da katıldığı olağan kongrede kooperatif ortaklarına sicil affı müjdesi verdi.

Kozan Sancaklı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi 6. olağan mali kongresi gerçekleştirildi.

Mali kongrede konuşan Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Nihat Sözütek sicil affını kanununun hükümetten tarafından çıkarılıp yasallaştığını belirtti. Sicil affının borcun ödendikten sonra veya yapılandırdıktan sonra devreye gireceğini vurgulayan Sözütek çıkarılan sicil affı ile birlikte özelikle küçük ölçekli işletme sahiplerinin rahat bir nefes alacağını söyledi.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede divan başkanlığına Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri 1.Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın kâtip üyeliklerine ise Bölge Birlik Başkan Vekili Bahtiyar Namlı ve Bölge Birlik Başkan Vekili Hüseyin Aksay seçildiler.

2016 yılı mali gider gelir tablolarının okunmasının ardından yapılan oylama sonucunda Sancaklı Esnaf kredi ve kefalet kooperatifinin 2016 mali gider ve gelirleri ortaklar tarafından kabul edildi.

Yine ortaklar tarafından 2017 yılı tahmini bütçede onaylandı.

Yapılan oylamanın ardından ortaklara bir hitapta bulunan Halk bankası Bölge Koordinatörü Mustafa Atlı ?eğer teşvikli bir kredi kullanmıyorsanız. Yada teşvik belgesi almamışsanız faiz indiriminiz yok ise şuan için en uygun krediyi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin verdiği kredilerdir? dedi.  

Olağan Genel Mali Kurul sonrasında konuşan kooperatif Başkan Yahya Ocak ?Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Siz değerli üyelerimize daha fazla faydalı olabilmek için çalışıyoruz. Sorunlarına çözüm bulma noktasında elimizden geleni yapıyoruz? dedi.  

Dilek ve temennilerin ardından S.S. Kozan Sancaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu sona erdi. 

Olağan Genel Kurula çevre ilçelerin ve Kozan´ın oda başkanları, bölge birlik başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldılar. Yahya Ocak ve yönetim kurulu üyeleri olağan genel kurula gelen davetlilerle yakından ilgilendi.