Anahtar Kelimeler: Mansurlu yoluna boncuk

Mansurlu yoluna mavi boncuk

Mansurlu yoluna mavi boncuk

30 yıldan bu yana bir türlü bitirilemeyen Kozan Mansurlu yolu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha tarih verdi. Yolun 2 yıl içerisinde tamamen yapılarak trafiğe açılacağını söyledi.

30 yıldan bu yana bir türlü bitirilemeyen ve bütün siyasetçilerin seçim zamanı “BİTİRECEĞİZ” diye söz verdiği Kozan Mansurlu yolu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha söz verdi. Kozan Mansurlu yolunun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış ve temel atma töreni için cumartesi günü Ceyhan'a geldi. Burada yaptığı konuşmada; Ceyhan, Kadirli, Kozan ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Kozan Mansurlu yolunun da 2 yıl içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıllarda Adana'da yaptığı mitingde bu yolun yıl sonuna kadar bitirileceğini ifade etmiş, bu müjdeyi vatandaşlara vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın verdiği sözün ardından siyaset kulislerinde de sıkça dedikodular dönmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'daki kurmaylarının kendisine yanlış bilgi verdiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yol bitirildi dedi ama hala bitirilemedi. Kurmaylar vatandaştan çok tepki almış olacaklar ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne bir kez daha Kozan Mansurlu yol dosyasını koydular. Recep Tayyip erdoğan'da vatandaşlara 2 yıl içerisinde tamamlanacağı sözünü verdi.

Kozan Mansurlu Kayseri yolu iç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan yol olması sebebiyle önemli stratejik değere sahip bir yol. İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en kısa yol olma özelliğine sahip bu yol ile ilgili olarak bölge vatandaşları da her geçen gün şikayetlerini biraz daha yükseltiyorlar. Yolun bir an önce tamamlanmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Adana'daki kurmaylarının verdiği sözü bir an önce yerine getirmesini istiyorlar.

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. 2018 yılında yolun bazı bölgelerinde meydana gelen göçmenlerden dolayı aksadığını, ihalelerinin yapıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözden dolayı da AK Parti camiasının ve Kozanlıların çok mutlu olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki iki yıl süre içerisinde yolun tamamen tamamlanacağını Yusuf Bilgili’de yaptığı açıklamada dile getirdi.

Tünelin sonundaki ışık bir türlü görünemiyor. Yılan hikayesine dönen Kozan Mansurlu Kayseri yolu ile ilgili olarak vatandaş çok da ümitli değil. Çünkü, geçmişte verilen sözlerin birçoğunun maalesef yerine getirilmediğini söyleyen vatandaşlar fazla umutlanmadıklarını ancak bu yolunda bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yanıltıcı ve yanlış bilgi verecek konuma getiren siyasetçilerin de bu konu ile ilgili olarak bu saatten sonra daha düzgün ve dürüst bir şekilde çalışması gerekiyor. Adana bölgesi için ve iç Anadolu bölgesi için stratejik öneme sahip bu yolun tamamlanması için umutlar bir kez daha yeşermeye başladı.