Anahtar Kelimeler: Marangozlar ileri

Marangozlar bir adım ileri

Marangozlar bir adım ileri

Marangozlar ve Mobilyacılar, Mobilyacılar Sitesi’nin yapılması için Dağılcak’ta bir araya geldi. Yapılacak olan site için öncelikle kooperatif kurulmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk bir grup ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı ziyaret etmiş, Kozan'a marangozlar ve mobilyacılar sitesinin yapılmasına gerek olduğu ifade edilmişti. Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan, kendisine gelen talebi geri çevirmedi. Yaklaşık 250 dönümlük arsanın marangozlar ve mobilyacılara tahsis edilebileceğini ifade etti.

Marangozlar ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Üzeyir Öztürk yapılan görüşmenin ardından Dağılcak Tesisleri'nde marangozlar ve mobilyacılar ile bir araya geldi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Marangozlar ve mobilyacılar sitesinin kurulması için öncelikle kooperatif kurulması gerektiğini ifade eden Üzeyir Öztürk, bu konuda da toplantıya katılanlardan destek istedi. Marangozların ve mobilyacıların kendi aralarından seçeceği kooperatif başkanı ile bu sürecin hızlı bir şekilde başlayabileceğinin altını çizen Üzeyir Öztürk, herkesin kendi fikrini ifade etmesini istedi.

Toplantıya katılanların çoğunluğu böyle bir sitenin Kozan'a büyük faydasının olacağını, kendilerinin de bazı sıkıntılardan kurtulabileceğini ifade ettiler.