Anahtar Kelimeler: Marifet dikmekte değil bakmakta

Marifet dikmekte değil, bakmakta

Marifet dikmekte değil, bakmakta

Törenle dikilen fidanlar bakımsızlıktan kurudu, tablo karşısında “Dikmek değil, bakmak önemli” sözü bir kez daha değer kazandı.

Kozan Kent Konseyi, Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Tema işbirliği ile 9 Ekim 2020 tarihinde Adana Caddesi Kozan girişine düzenlenen tören ile 300 adet turunç fidanı dikildi. Kozan'ın simgesi haline gelen turunç ağaçları burada büyüyecek, Kozan girişi turunç ağaçları ile taçlanacaktı. Kozan protokolünün, STK temsilcilerinin de katıldığı fidan dikim programının ardından fidanlar maalesef Kendi kaderine terk edildi. Bakımsızlıktan kuruduğu görülen turunç fidanlarının hali yürek burkuyor. Törenle toprakla buluşturulan turunç fidanları törensiz bir şekilde kurumaya terk edildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak 9 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen törene katılmıştık. Coşku ve sevinç içerisinde dikilen fidanlara bakılacağı söylenmişti. Maalesef aradan geçen 9 ayın ardından sadece yapmak için bir şeyler yapıldığı ortaya çıkıyor. Bu fidanlara neden bakılmadı? Hani Kozan girişi turunç ağaçları ile görsel şölen oluşturacaktı? 300 adet fidan neden kurumaya terk edildi? Başta Kozan Kent Konseyi olmak üzere işin ortakları Kozan Kaymakamlığı ve Kozan Tema Temsilciliği sorumluları  bu yoldan geçerken fidanların bu halde olduğunu görmüyorlar mı? Önemli olan yapmak değil önemli olan takibini yapmaktır. Bu fidanların kurumasında emeği geçenler ne düşünüyorlar? Ayıptır, günahtır, yazıktır. Madem kurumaya terk edilecekti neden törenle bu Fidanlar toprakla buluşturuldu?

Vatandaşlar; " Medyadan takip etmiştik buradaki fidanların dikildiğini. Ama gördüğümüz tablo karşısında gerçekten yüreğimiz sızlıyor. Fidanlar neden kurutuldu? Çok merak ediyoruz. Bir damla su dökmek, bakımını yapmak bu kadar mı zor? Gerçekten üzüldük. Keşke bakımı yapılsa, takip edilse de bu görüntüyü görmeseydik. Eğer yapılan işler hep böyle ise vay bizim halimize. Emeğin karşılığında bu şekilde manzara ile karşılaşmak bizleri üzüyor. Umarız, bundan sonra yapılacak fidan dikimlerinin ardından fidanları dikenler veya kurumlar bakımını, sulamasını yaparlar. Yoksa iki kare fotoğraf çektirmek için bu şekilde tören yapmaya gerek yok" ifadelerini kullandılar.