Anahtar Kelimeler: Maske takmayanlara yağıyor

Maske takmayanlara ceza yağıyor

Maske takmayanlara ceza yağıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal mesafe kurallarına uymayanlara ve maske takmayanlara polis ceza kesiyor. Kozan’da son alınan bilgilere göre, 100 kişiye 90 bin lira para cezası kesildi.

Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden korona virüs son günlerde Türkiye genelinde artış gösterdi. Adana genelinde de artış gösterince hem valilik hem kaymakamlıklar ek tedbirler alarak hastalığın yayılmasını önleme konusunda çalışmalar yürütüyorlar. Daha öncesinde vatandaşlar maske takmaları yönünde sadece uyarılırken, son birkaç gündür Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler maske takmayanlara, sosyal mesafe kurallarına uymayanlara cezai işlem uyguluyor. Alınan bilgilere göre şu ana kadar 100 kişiye 90 bin lira para cezası kesildi.

Polisler ana caddelerde ve mahalle aralarında, maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyması yönünde anonslar yapıyorlar. Özellikle, halkın yoğun bulunduğu bölgelerde maske takmayan vatandaşları uyaran polisler maske takmadıkları için vatandaşlara 900 lira para cezası kesiyor.

Maske takmanın tüm Türkiye'de zorunlu hale geldiği belirtilirken, vatandaşların hem kendi sağlıkları hem de başkalarının sağlıkları için mutlaka maske takmaları konusunda uyarılar yapıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyulması ve hijyen konularına dikkat edilmesi gerektiğinin de altı çizilirken, maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulanmaya devam edileceği kaydedildi.