Anahtar Kelimeler: Meclis yeniden toplanıyor

Meclis yeniden toplanıyor

Meclis yeniden toplanıyor

Korona virüsü salgını nedeni ile 3 aydan bu yana toplanamayan belediye meclisi Perşembe günü toplanacak. Sosyal mesafe kurallarına uygun toplanacak olan meclise, meclis üyeleri haricinde basın mensupları dahil hiç kimsenin alınmayacağı kaydedildi.

Korona virüsü salgını nedeni ile 3 aydan bu yana toplanamayan Kozan Belediyesi Meclisi Perşembe günü saat 14.00’da yeniden toplanacak. Toplantı korona virüsü salgını tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. Toplantıya meclis üyeleri haricinde basın mensupları dahil hiç kimsenin alınmayacağı kaydedildi. Toplantı salonunda 60 tane koltuğun olduğu ve meclis üyelerinin sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde koltuklarda oturacağı belirtildi.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'na toplamda 21 tane gündem maddesinin gelmesi bekleniyor. Özellikle 1. madde mecliste çok konuşulacak gündem maddesi olacak. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a araç alımı ile ilgili olarak 2019 yılı sonunda meclis tarafından borçlanma yetkisi verilmişti. İller Bankası'ndan alınacak Kredi ile ilgili olarak Kozan Belediyesi'ne İller Bankası'ndan yazı gönderildi. Yazıda, kararın 2019 yılına ait olduğu 2020 yılı için ayrıca bir kararın alınması gerektiği belirtildi. Buna göre, Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’na 1. gündem maddesi olarak gelecek olan; “Kozan Belediye Meclisimizin 07.11.2019 tarih ve 131 sayılı kararıyla 1 Adet Greyder, 3 Adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 500 adet çöp konteynırı alınması için 2.923.500,00 Türk Lirası İller Bankasından kredi kullanılmasına karar verilmiş olup, İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanlığının belediyemize göndermiş olduğu 12.03.2020 tarih ve 90972857-40l-E.l0656 sayılı yazıları gereğince 2020 yılı için tekrar meclis kararı alınması talep edilmektedir. İdaremizce kredi talebinde bulunulan 1 Adet Greyder, 3 Adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 500 adet çöp konteynırı alımı işi ile ilgili işlemlere esas olmak üzere belediye başkanına yetki verilmesine Belediye Meclisimizce karar alınması teklifinin görüşülüp karara bağlanması” maddesi yeniden görüşülerek karara bağlanacak.

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında, 1 yıllık çalışma sürelerini dolduran komisyon başkanlıkları ve komisyona üye seçimleri yapılacak. Ayrıca, Çanaklı Varsaklar ve Şevkiye mahallelerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak su depoları ile ilgili olarak, belediyeden yapılacak arsa tahsisleri de görüşülecek konular arasında.

Temmuz ayı meclis toplantısında, belediyeye ait olan arsaların hissedarlara tamamının satılması için gündem maddeleri de gelecek.