Anahtar Kelimeler: Meclis FIRIN tartışması

Meclis´te ?FIRIN? tartışması

Meclis´te ?FIRIN? tartışması

Kozan Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı olağan toplantısı Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi.

Ağustos ayı meclis toplantısında toplam 18 madde meclis gündemine geldi. Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan önce, mecliste İmar Limited Şirketin´e ait fırının başka bir şirkete verilmesi iddiaları ile ilgili olarak gerginlik yaşandı.

MHP´li meclis üyesi Yusuf Eroğlu gündem dışı yaptığı konuşmada; ?Şirkete ait fırının bir başkasına verildiği, buradaki işçilerin çıkartılıp sigortasız ve düşük ücretle işçi çalıştırılması? konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Kozan halkımızı bilgilendirirseniz seviniriz? ifadelerini kullandı.

Yusuf Eroğlu´nun bu ifadesine Saadet Partili meclis üyesi Soner Uzun´dan cevap geldi. Uzun; ?Fırınla ilgili herhangi bir konu yok. Sadece ekmeği herhangi bir şirkete satıyoruz. O şirkette personellerini part-time olarak belli bir saatte çalıştırıyor. O şirketi ilgilendiren bir konu? şeklinde cevap verdi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´da konuya muhattap oldu. Özgan; ?Fırın zarar ediyor. Biz zarar eden yerlere müdahale etmek zorundayız. Ya kapatacağız ya da işler hale getireceğiz. Çalışan yerin ?fifty fifty? her şeyi karşılaması gerekir? dedi.

MHP´li ve AK Partili meclis üyeleri; ?Bu işi hangi şirkete verdiniz?? sorusunu sordu. Ancak ne belediye başkanı Kazım Özgan´dan, ne de Saadet Partili meclis üyelerinden net bir cevap gelmedi.

MHP´li meclis üyesi Yusuf Eroğlu, Atatürk Parkı´nda bulunan kafenin de bir meclis üyesine verilip verilmediğini sordu. Belediye Başkanı Kazım Özgan´da bu konu ile ilgili olarak herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Yusuf Eroğlu, Kazım Özgan´ın bu cevabına karşılık, burayı alan meclis üyesinin; ?Evet ben burayı aldım. Bana verildi. Belediyeden alacağım vardı. Her ayda 15 bin lira belediyeden alacağıma karşılık para alıyorum. Burayı da işletiyorum? şeklinde yazı paylaştı karşılığını verdi.

Ağustos ayı meclis toplantısında, AK Partili Abdullah Avcı´da tartışılan gündem dışı konularla ilgili olarak mecliste söz aldı.

Meclis gündemine getirilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.